För mycket av det goda

Lördag igen och det är lika underbart som vanligt. Försöker njuta sista minutrarna innan vi ska åka iväg för ikväll vankas mys och mat hemma hos mamma sedan kalas hos kusin imorgon. På ett sätt är det riktigt drygt att fara och flänga hela helgerna, dom är så värdefulla att få vila när veckorna är fullsmetade.
Det tar sån tid att komma ner i varv har jag märkt, sitter och rycker på tåget hem från jobbet och kan inte slappna av riktigt på hela kvällen på fredagarna, mest efter halva lördagen. 
Ändå har vi skapat en rutin typ, eller sker de flesta fredagar iallafall, att först köra eftermiddags fys på gymmet, sedan äta god (men hälsosam) mat och sedan göra något mer hälsosamt kvällsfika, ändå roligare än det vanliga kvällsfikat. Genom gymmet kan jag slappna av lite mer iallafall, skaka av mig veckan, komma ner i varv. Ökade i flera övningar i går på armpasset, helt underbart roligt. Som kvällsmys provade vi att göra Tasty Health' s kladdiga chokladproteinkaka, en kaka innehållandes kikärter bland annat. Smakar givetvis inte det men ger god krämighet. slängde ihop "snabb" vaniljglass på sockerfri vaniljkvarg och vispad äggvita. riktigt smaskigt och mättande.
 
 
Tidigare under dagen hade jag knåpat ihop RAWbollar till dom på jobbet att smaska på under sprint review, genomgång vi har varannan fredag. Det är kul att göra alternativa godsaker som även uppskattas, recept på dom har ni HÄR.
 
 
Apropå RAW så har jag sån tur att jag jobbar i samma byggnad/kontor som en av delägarna till GottByMalin! ett företag som blivit riktigt stort och sysslar med just RAWefterätter och bakverk. alla är helt fantastikt vackra skapelser och smakar så himla gott. alldeles strax ska vi hugga in på dom här som vi fick smakprov på, har ännu inte släppts i butik. Det är två olika cheesecake med saffransmak och en med pepparkakssmak tror jag. samt rawboll med pepparkakssmak. Är så himla glad över att jag fått det här, vet inte varför jag förtjänar det. Besök gärna hemsidan och prova framförallt dessa bakverk om ni råkar på dem, är så otroligt välgjorda och goda.
 
 
Idag blev det lite matlådefix innan lördagsfrulle. Så himmelskt gott som vanligt. hur kan leverpastej och yoghurt smaka så bra?
 
 
Vi köpte bröd i butik för ovanlighetens skulle igår. Alltså jisses vad mycket det finns att välja på, förstår att det är en djungel för den oinsatte, vad är gott/bra och inte. Slutade med att vi provade det här, jag är supernöjd.
 
 
Är både proteinrikt och glutenfritt. Toppen med skivat ägg på.

Hela den här veckan har jag känt mig uttömd på energi, samtidigt har jag varit extrastark i vissa övningar på gymmet och ökat i vikter. Kan inte sätta fingret på det, mer än att det blivit för mycket utav det goda. Simon känner sig också sliten i kroppen, vi har konstant träningsvärk i kroppen vilket är ett kvitto på de tunga pass vi faktiskt kör. Min lösning blir att köra en gym-fri vecka nästa vecka, det finns ju så mycket annat roligt att träna.
Jag har inte vilat länge och sammanhängande från styrketräning efter min tävling just av anledningen att det är så vansinnigt kul och att man vill utvecklas. Samtidigt behöver kroppen vila för att bli stark. Det ska bli så spännande att se hur allt blir efter denna vecka.
Det är riktigt passande också då nytt schema från Amanda väntar med fokus på att öka i styrka.

Idag blev det dock PB i viktade chins, ökade på och klarade ettor på 10 kg. Himlans kul tycker jag.

 

tredje populärast under dagen och från klarhet till klarhet

Livets tempo är högt, man hänger själv knappt med. Att jobba på ett startup företag innebär mycket svängningar, nyheter och happenings som såklart är roligt men det sker i ett rasande tempo. Jag har under den senaste tiden faktiskt insett att jobbet påminner sjukt mycket om min tid uppe i Ramundberget. En vecka kunde där uppe kännas som allt som sker under en månad hemma, lite lika är det på jobbet. Även om ni som användare inte kan se all utveckling som sker så är det mycket som förändras, förbättras och utvecklas varje dag, sen tar det som sagt tid innan det släpps ut till användarna, ibland till och med till några få i taget. 
Försöker att stanna upp och faktiskt ta åt mig av det man lyckats åstadkomma, det är svårt ibland. men har märkt om att jag sätter mig ner och ger mig själv tid till att reflektera över veckan så går det helt okej och jag, prestationsinriktade människa, kan känna mig nöjd.
Vissa saker boostar upp, exempelvis som den här ARTIKELN som jag varit med och snickrat ihop, tydligen var den tredje populärast av alla under dagen idag. 
 
 
Denna vecka är jag inte lika svag som förra veckan trots att dagens pass inte kan räknas till det bästa dirket. men gav mig fanken på att öka i nästan alla övningar under passen tidigare i veckan och det gick vägen.
 
Det börjar närma sig november och dax för nytt schema, denna gång med fokus på ökning i styrka genom tunga vikter. Amanda önskar mig upp i vikt så det blir kommande projekt. något jag helt ärligt endast känner sådär inför då jag inte alls trivdes i min kropp förra året. det är inte kul när man blir så stor att man inte kan ha vissa kläder. Samtidigt så vill jag ju bli stark. Dubbelt det där.
Det verkar dock gå från klarhet till klarhet i om hur min vår kommer att se ut rent tävlingsmässigt med team och coach. Jag har en himla tur helt enkelt.
 
Försöker också hela tiden vara så tacksam till livet, att man har ett jobb man trivs på med arbetskamrater som är grymma. Igår mosade vi oss igenom TABATA och lunch run. alla är så tappra och starka som kämpar sig igenom, jisses jag är så imponerad. Det är så svårt att veta vilken nivå man ska lägga allt på då träningsdos/vecka är så varierade mellan de som är med. Jag är livrädd för att skapa för hårda pass men majoriteten är bannemig riktigt starka och vältränade. Träningsvärken i min bump är inte att leka med idag.
 
Efter lunchrun fyllde jag upp med renskavsgryta och potatis, få bubblan så gott. det var så himla längesen jag åt det. Går att få till riktigt god och lätt variant med lätt creme fraiche.
 
 
annat smaskigt som jag lagat den här veckan är rödbetssoppa toppad med lax, höstisar och lök. alltså färgerna blir så tilltalande.
 
 
Redan fredag imorgon och Fridan är nöjd, idag har varit en riktigt trött dag då jag sov hos syrran i natt och Siggebus är verkligen en nattsuddare, som gärna väcker oss andra. jag har känt mig bakfull nästan hela dagen, verkar vara riktigt känslig när det kommer till sömn. fy bubblan, tänk så schleten jag kommer att bli sen när man får barn och grejer.
Anyway, helgen är efterlängtad. Dels att få sova ut, chilla och träna på lördagen. Åka hem till mammi för hennes goda mat och sen väntar kalas på söndagen.

Tillbaka i verkligheten

Vaknade upp innan klockan imorse, för första gången någonsin kan jag nog säga att jag drar fördel av att ställa om klockan. Igår var jag pigg hela dagen trots att det var måndag liksom. Var inte ens trött på kvällen heller. Men visst, det är nice att det börjat ljusna nu när man cyklar till tåget men det kommer ju inte att vara länge, så jag tycker nog att det är värre att det blir mörkt så tidigt. Men så är det, har redan börjat knapra D-vitamin i hopp om att inte bli lika deppig som förra året.

Avslutet på helgen var helt magiskt iallafall. Vi fick vara med och göra knäckebröd i bageriet. Surdegsknäcke som är så sinnessjukt gott.


Det var ett högt tempo dom håller i bakning och gräddning och det blev himla varmt där inne ett tag, skönt tyckte jag som är fryslort. Men efter själva bakningen satt det fint med bastubad i den här fina solnedgången.


Dom hade en sån där bastu på hjul, himla händig grej. 

Som sista avslut så bakade vi surdegspizza i stenugnen till middag. På den hade vi bland annat höstkantareller, älgfärs och Västerbottenost, alltså himmelskt gott. Hela helgen har vi ätit gott. 




En sak som var helt fantastisk var iallafall att få sova i sin säng igen igår kväll. Tror jag loggade den bästa natten på hela tiden jag haft Sleep tracker:




Det är sällan jag hinner komma ner i mer än 2 djupsömnar, något säger mig att det bör vara 3 minst, det är vad jag minns från skolan iallafall. Men för att ha något att jämföra med kan vi kika på lördagsnatt där jag sover borta, har ätit för mycket mat och sover länge, trots det så är kvalitén sämre och jag kommer in i färre djupsömnar. 




Det är faktiskt sjukt spännande och speglar hur jag mår när jag vaknar upp.

Matbloggstoppen