Kjöllers hysteri/allergi och kalorireducerat ris

Alltså herregud så trött jag är idag, känner mig som en klubbad säl. Jag misstänker att det har att göra med att man numera kliver upp runt 5 på morgnarna och sedan kämpar på i långa dagar på jobbet.
Det har också blivit så att jag är mer energilös och hungrig under vilodagarna och så även idag då. Passade dock på att ta en promenad i solen under lunchen men fy tusan så kallt det blivit nu igen.
Har småfrusit hela dagen. 
Varje måndag ansvarar några stycken för att fixa frukost till måndagsmötet. Igår var det min och Lovisas tur plus en till tjej, kostvetare som vi är så vill man ju fixa lite extra, eller det blir så automatiskt kanske. Jag bakade iallafall surdegsknäcke och raw food brownies. sen köpte vi massor av gotta. Alltså de andra måndagarna har det inte varit något problem för mig att bara ta kaffe men den här gången var det fan motigt. det var ju bättre än de flesta hotellfrukostar, eller precis det jag älskar iallafall med kvarg och massa plock i, goda hälsosamma pålägg på goda bröd.
 
 
 
 
När jag kom hem på kvällen så hade min fina Simpa dels kirrat nytt däck och slang till min punkterade cykel, även hämtat och byggt ihop ett vitrinskåp som jag så länge önskat.
 
 
Igår var det framsida ben och mage som gällde plus gång på bandet. Det känns idag kan jag lova så jag misstänker att min kropp behöver vila/är stressad, då får jag alltid träningsvärk direkt dagen efter. Iallafall så kom jag på mig själv med att öka hastighet på bandet, för att bli klar fortare. alltså haha, jag har ju en tid inställd, när den är slut så är turen slut. inte som när man går ut på promenad ju.
 
Tycker själv att jag ser att jag tappat i ansiktet nu. pepp pepp.
 

och nu till dagens intressanta
 
Dagens intressanta - Kjöllers hysteri/allergi och kalorireducerat ris
 

Börjar med Kjöller
. En kvinna på DN som lyfter hetsen kring matallergier för någon dag sedan i en artikel. Hon hade talat med en läkare som menar på att flera andra läkare för lättvindigt sätter diagnosen - du är allergisk mot nötter, undvik det i största möjliga mån (luft, i mat, spår av osv.) De flesta av dessa barn testar inte att utsätta sig för nöt-miljöer trots att de inte alls är så känsliga. tester hade visat att flera barn kunde befinna sig så nära som 1 meter utan att visa tecken på allergi. Kjöller menar att nötallergi, likt flera andra allergier blivit uppsjosat. Att förbjuda det på skolor och andra allmänna platser kanske är onödigt.
Jag gillar idéen. Finns det inget nötallergiskt barn på skolan, varför ska alla nötter plockas bort från maten?
Nu har den här artikeln fått massor av kritik, allra helst av allergi-vänner då såklart. Självklart ska inte den som verkligen är allergisk inte respekteras för det. men ändå, ni fattar. Blir lite less på att läkare ännu en gång visar tecken på att de slänger sig med saker de inte vet helt säkert om, vilket kan försvåra/komplicera livet en massa för den familjen.
läs hela artikeln här --> HÄR
 
Kalorireducerat ris. Och så nästa kvick fix. Jag blir alldeles matt och känner att jag måste kommentera skiten.
Det är forskare som kommit på ett sätt att minska kaloriinnehållet i ris, eller rättare sagt den mängd som finns tillgänglig/kan tas upp av kroppen.
Lite snabbt förklarat kokar man riset typ som vanligt men har i kokosfett. sedan kyler man ner riset i kylen i ett visst antal timmar och när man sedan äter det så innehåller det färre kalorier även vid uppvärmning. det är oljan som reagerat med stärkelsen i riset.
Men alltså det här är ju absolut inget nytt, alla har väl hört om potatis-knepet som ger lägre GI - att äta den kall. Samma sak gäller där. Lägger du in bröd i kylen "retrograderar" sig stärkelsen även däri vilket skapar ett torrt bröd. Men hur gott är det då?
Nu måste ju visserligen jag äta både uppvärmd eller kall potatis och ris via dieten. Men jag blir så less på dessa quick fix. jaaa äntligen kan man frossa i vitt ris och ändå gå ner i vikt. alltså vill man något så bör man kämpa för det anser jag. Forskarna är nu inne på att prova om detta funkar med flera livsmedel, tänk på pommes frites eller bröd. Till min stora tacksamhet så har jag textur. fyfan så äckligt att äta dassigt bröd som blandats med kokosfett eller dassiga pommes frites som legat i kylskåp. hoppas för innerligt skull att detta inte funkar utan att varje individ får slita för det de vill. äta ris kan man göra någon gång i veckan, det finns så mycket bättre och roligare saker att äta.
läs hela artikeln här --> HÄR 

Hektiska helg

Men tjoho så fort det där gick då, sitter redan på pendeln mot jobbet, en timme för tidigt egentligen ju. Undra hur länge jag får säga så, Simon retar alltid mig när man ställt om klockan och jag skyller min trötthet på att "aa men klockan är ju egentligen.." Men märks faktiskt här på pendeln för det är inte alls lika mycket folk.
Känner mig inte ett dugg utvilad efter de här två dagarna faktiskt. Jobbade ju på högskoleprovet i lördags, då kom jag hem vid 16.30 och högg tag i ett kostschema direkt.
Igår varvade jag dagen med kostschemafix, träning, matlagning och en massa jobbande åt Lifesum, var en grej vi måste få klar. När klockan var 22.30 korsades mina ögon. 
Vilken tur att påsken väntar runt hörnet med fyra dagars ledig. På fredagen väntar workshop med Helene Ahlson och brudarna, poseringsträning it is. Sen på lördagen är det påskmiddag hos morbror, håller alla mina tummar och tår att Fridan får ett frimål, men har inga stora förväntningar på det. 

Veckans cravings: blir nog den här veckan nutraminos bars, skulle vara så fantastiskt gott faktiskt.

Veckan har gått bra, tappat 0,4 kg som vanligt nu, tajtar till mig och ser med spänning fram emot nästa vecka, då byts träningsschemat ut.
Det har gått fantastiskt bra för JF athleterna nu i helgen på Battle of scandinavia. Var riktigt bra motstånd men ändå lyckas de knipa 3 medaljer på 6 tävlande, en fjärdeplats och en sjätteplats.


Inte mycket annat spännande som hände i helgen.

Jag hade ju lite mål gällande min egna näringsverksamhet i början av året, vad jag skulle göra varje månad för att komma framåt. Trots att det varit mycket med nytt jobb och diet så har jag faktiskt under mars månad sålt 2 kostschemat och har ett till på G. Så det är himla roligt och får helt klart ses som framsteg under de förhållande som råder nu.

Le-dig

Igår när jag bara hade några hundra meter kvar till stationen så blev det punka på framdäcket. alltså grejt! Jag skulle vara långdag i stockholm för att vi skulle kolla på film osv. Men då har man liksom världens bästa pojkvän som fraktar dit annan cykel och tar hem den med punka under tiden jag är på jobbet. Alltså mer än guld värt när man kommer till Uppsala vid 22.05 och helst bara vill hem fort.
kärlek. vad gör man för att "betala tillbaka" liksom.
 
Detta är alltså min cykel som jag haft ute i Tuna. den är direkt värdelös och man gör av med så sjukt mycket energi utan att komma så mycket framåt. men i sånna här lägen är den allt. 
 

Filmen vi såg hette Wild tales. En sån där feel-good film som vunnit oscars och grejer. Eller feel good och feel good, den fick en att tänka efter lite. vad är det som är väsentligt här i livet egentligen. Vad ska man brusa upp över och vad är onödigt.
 
 
apropå det så blev jag lite less idag. eller bägaren rann över idag rättare sagt. Flera gånger den här veckan har jag mött folks lathet. Ofta är det där i som det grundar sig. Folk äter dåligt och vill inte ändra sig för att de inte orkar tycka om nyttiga saker. Det som jag tog upp som stör mig mest är att "vanligt" folk är så snabba på att visa vad de tycker är okej och inte okej. Man kan tydligen se för hälsosam ut beroende på vilka kläder man har. Några jag vet går på diet som åt sin matlåda på tunnelbanan fick suckar och värsta blickarna av en överviktig mor med sina barn.
Hur ofta får man inte höra att man är tråkig för att man tackar nej till glass och kakor, att man "bara lever en gång". Ja men ta hand om dig själv då under den lilla tiden då för f*n. Det är "för stort" fokus på träning och hälsa, det var bättre förr. när då? när man var för dum och okunnig för att förstå att fika varje dag både är dåligt för tänderna och vikten? Allra mest stör det mig att det bara är åt ett håll. Även om fitnessfolk tycker synd om människor som måste äta något sött varje dag för att dämpa sötsuget så säger inte denne något om det. De tvingar inte med sig folk in på gymet som inte vill, trycker inte ner nosen i någons matlåda för att se "vad du har där då, pan pizza igen jaha jaha". tvingar inte någon att vara nykter på en fest eller häller i alkohol i någon heller för den delen.
Jag vet så många som hakar upp sig på "träningshetsen", de är trötta på folks uppdateringar om träning, hur de äter nyttigt osv. men varför då egentligen? jag har mina teorier om varför. Men själva grejen är att det är åt andra hållet med. JAG är sjukt less på alla som stör sig, som menar på att det finns "för mycket" "för hälsosam" "för mycket" "för överdriven". 
 
 
Idag har jag haft en hemmadag, än så länge är det fortfarande 80 % som gäller, förhoppningsvis blir det mer strax. Det har varit som min lördag för på lördag ska jag jobba på högskoleprovet nämligen.
Iallafall har jag haft en så sjukt produktiv dag. Har städat, betalat räkningar, kontaktat actic gällande mitt kort som strular, tränat, lagat mat osv.
Men jag har även försökt sätta mig in i min nya dator, Fridan har nämligen fått sig en mac till kontoret. alltså whaaaat!? fy tusan så jag har fått googla snabbkommandon. Vad är grejen liksom. att det ska vara så svårt. men man kommer väl in i det I guess.
 
 
har även övat på att posera lite och gå i klackar.
 
 
Det börjar se bättre och bättre ut. Ska bli spännande och se om vågen gått åt rätt håll den här veckan. man känner mest resultat. allt underhudsfett försvinner sakta men säkert, precis som det ska men jag blir ändå så förvånad över att det går så fort. man får liksom inte tag på magen längre när man nyper tag och jag står upp. Igår på jobbet nämnde något att det syns i ansiktet. alltså ja snälla, låt mina kinder och dubbelhaka försvinna. 
Det är också roligt att träna nu, se hur ådror och muskler syns mer under själva passet, love it.
 
Är så glad och tacksam över allting. Min fina Simpis som gör så mycket för mig och hjälper mig allt från matfix till kortknäppning inför veckoupdates.
För mitt jobb som jag bara kommer mer och mer in i, trivs på och gillar alla människor där så mycket.
För att jag får tillhöra Team JF athletes. Är så sjukt tacksam och känner mig i trygga händer. Även om dietmaten är himla enformig och tråkig och gör att min matlust försvinner så vet jag att det kommer att gynna mig i längden. man kan inte ha kakan och äta den. därför stänger jag kakburkslocket i några månader till för att ta fram en grym fysik a la Jonathan. Bara att glida in på hans atleter @johannatrulsson @josefinkrondahl @matanovic @luuuq94 på instagram. alltså fyfan så bra dom är. jag längtar själv tills det kommer att börja forma sig mer för mig.
även att jag får blogga för UNT. att mötas av de här sidorna liksom, himla trevligt är det.
 
 
 
Matbloggstoppen