Uppdatering provladding

Tjo bre! På väg till jobb och andra arbetsdagen för veckan, nu är det inte många kvar.
Gårdagen som var en lågdag gick mycket bättre än jag kunnat tro, verkligen pigg i knoppen trots lågt kolhydratsintag, förmodligen på grund av den överflödiga lördagen.
Apropå den så vet jag desto mer om varför vi körde en provladdning utan att vare sig ta bort vatten eller salt. Det var för att se hur mycket vi kan mata mig med innan vi "spiller över". Ibland går folk upp på scenen med utåtstående magar osv. Coach tyckte att jag svarade bra på laddningen och har nu koll på hur han ska fylla mig på bästa sätt.
11 dagar kvar idag vilket innebär åtstramning av sötningsmedel också.
Forskning visar fortfarande att det inte påverkar insulin i samma utsträckning som socker, det vill säga att insulinnivåerna inte höjs lika mycket när man äter saker med sötningsmedel, för det är ju inget socker som ska in till cellerna för att inte blodsockerförgifta oss. Insulin är ett hormon som jobbar emot muskelbyggande hormoner samt drar ner på fettförbränningen.
MEN den sista veckan vill iallafall kroppsbyggare vara helt på den säkra sidan att endast näring kommer ner i kroppen för att eliminera eventuella störningsmoment, det vill säga sötningsmedel som kan påverka insulinnivåerna något. Därför utesluts detta, jag får dock fortfarande tugga tuggummi vilket är en stor räddning.

Något jag märkt de senaste månaderna är att min rygg blivit så bra. Egentligen är det svårt att reflektera över när man inte har ont längre, mycket lättare att upptäcka smärta. Men iallafall så har jag de två senaste månaderna stretchat varje kväll inför den här tävlingen. För att vara så rörlig som möjligt och för att det är himla skönt också. Förhoppningsvis tar jag med mig den här vanan även efteråt.
Att slippa värk i axlar och rygg är en stor befrielse, det underlättar så i arbetet där jag står eller sitter spänd framför dator hela dagarna. Nu har jag inte alls nå problem med ryggen så mitt tips till er blir helt enkelt att stretcha varje dag. Jag gör det ca 15 minuter (längre om jag hinner) framför tv:n på kvällarna efter träning och poseringsträning. Det är en himla billig medicin mot smärta istället för att ränna hos naprapat, kiropraktor eller massör.

Hittade lite extrahud igår under stretchen..Sunprime Atlantic view

Alltså det var verkligen sommar när vi vaknade i morse. Blev en tidig morgon för Simpan ville prova funktionen på vår nya kaffebryggare som innebär att man kan ställa in timer när den slås på. så kan man vakna upp till doften av kaffe. för bra för att vara sant.. om det inte sker innan 8 på en söndag. Simpan hade räknat lite fel på timmar så det blev en tidig söndag. Nu gjorde inte det mycket för jag hann göra iordning både fisklådor och kyckling innan vi for till Boländerna och Plantagen för att handla blommor till balkongen.
Så himla skönt att vara där tidigt innan alla stigit upp. Det var inte många fler än mig och mammi där (Simon åkte iväg på annat). Vi båda blir helt harmoniska och lugna där inne, suger in allt härligt som blommorna skänker.
 
 
 
Men vi alla tre var helt slut efter förmiddagspasset som även innebar jysk och citygross. Simpan hittade på nya dynor till köket och persienner till vårt vardagsrum som han sågat i och grejat hela dagen. Medans mammi fixat blommorna ute och jag fixat dietmat. Har hunnit vara ute lite och lapa sol men till och med det är kämpigt på diet, blir alldeles snurrig.
 
 
Alltså att vi inte tänkt på det här tidigare, förra året krånglade vi med segel som tak hit och dit. Nu kommer det att bli så mycket mindre gryta i vår lägenhet, förhoppningsvis.
 
 
 
Det är lite småspretigt nu innan de "sätter sig tillrätta" men gud så mycket mer harmonisk jag är nu med riktiga blommor ute på balkongen. underbart.
 
Jag har länge varit sugen på en utomlandsresa vintertid, det är då soljus behövs som mest. Förra året skulle jag och Simon ha åkt på träningsresa med triatlonklubben men Simon hade mycket plugg och jag låg efter med ekonomin så vi kände att  vi var tvungna att skippa det.
Iår ser det annorlunda ut och jag har pratat lite smått med mammi som varit sugen på att hänka. Det blir ju ingen utomlandsresa nu på sommaren då vi åker till Budapest mitt i juli, förhoppningsvis ger det sol och kanske bad men inte som en charter.
Igår började vi kolla lite mest på skoj, vi fastnade hela kvällen och slutade med en köpt resa. Alltså fyfasen så skönt det ska bli. Vi valde ett Sunprime hotell igen vilket innebär träningshotell, åldersgräns på 16 och rent lyx. Vi ska till kanarieöarna, Playa del Ingles och hotell Sunprime Atlantic view. Det kommer att bli så himla bra.
 
 
 
 
För dom som inte bott på träningshotell så borde ni verkligen prova det. Även om man inte är ett träningsfreak så erbjuds klasser varje dag med allt från cirkelfys till vattengympa. Att det dessutom är nyrustat och 16 års gräns är liksom toppen över i:t.
Vi åker på annandagen, hinner fira jul och sen pyser vi. jiha. ser nästan redan fram emot det.
 
Idag har jag haft extra power, förutom på förmiddagen eller efter vi shoppat då, var tvungen att återhämta mig med stödvila då. Men på gymet alltså, kolisarna igår gjorde nog sitt. Jag känner sån där lycka igen av både resultat, feedback och vad som komma skall. jag är så himla redo för min sista jobbvecka innan semestern. Även den sista riktiga dietveckan innan en hel del görs om.
 
Veckans craving: Scones I have to say, med lite smält smör och ost, vore inte helt fel :)

Diet-uppdatering 5 och kolhydratsladdning

Alltså wawawiwa, vad hände. Sitter på balkongen i bikini men håller på att avlida för att det är så varmt. Helt plötsligt kom värmen. Jag, likt många andra har nog inte riktigt fattat att det är sommar nu. För mig börjar den mer nästa fredag. Dock ska det bli riktigt varmt redan på onsdag så det är väl nice. Inne på kontoret är det ju isande kallt iallafall så. 
Vi har haft besök av lite kändare slag under veckan som kommer från USA, det har varit lite halvpinigt att presentera ett sverige där jag själv har strumpor, skor, jeans, linne och TVÅ långärmade tröjor på. men så är det. Försöker njuta och verkligen ta del av alla de förmåner vi har, vilka stora profiler vi får träffa genom jobbet osv. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte är allmänt svag och påverkad av dieten nu i sluttampen. varannan dag lowday är tufft, kan bara tänka de som har flera sånna dagar på raken.
Som tur är märker man att det börjar bli semestertider även på vårt kontor. Folk är inte lika stressade, har inte lika mycket att göra och det är en avslappnad stämning. Jag har sån tur att min sista dietvecka även är min sista vecka innan semestern likt många andra på kontoret och vi glider in i mål.
 
Annat jag har sjukt tur med är att jag idag skulle ha haft lågdag, istället provladdar vi med kolhydrater inför tävlingen och ingen annan än jag är nog lyckligare. I morse fick jag äta typ dubbel portion gröt med massor av äggvita och torkad aprikos. alltså ekologiska torkade aprikoser från Saltå Kvarn, dra mig baklänges så gott det är. En av de saker jag crave:at efter flera gånger under dieten. Underbart ju. Det ska jag äta mycket av efter dieten.
 
 
 
Jag är såklart superglad under frullen. fotoförevigat. Det bästa är att jag kommer att äta samma mål igen om några timmar, jippi.
Vad vi gör nu är att prova på att ladda min kropp med kolhydrater (extra mycket) under hela dagen för att se hur min kropp svarar på det. hela tiden sker fotoknäppning för att följa processen. Innan mitt gympass i förmiddags åt jag en glutenfri muffins. alltså mitt första bakverk på ca 135 dagar. Fybubblan så gott det var. att ladda upp menas att vi vill fylla mina muskler med kolhydrater så att de ser stora och fylliga ut. närmare tävlingen så kommer även salt att strypas samt vattem som är de faktorer som kan binda kolhydrater mellan hud och muskel och gör att man inte ser definierad ut. 
 
 
 
Efter mitt gympass idag som naturligtvis gick riktigt bra av all extraenergi (klarade 4 ggr 10 chins) poseringstränade jag med Nathalie. Denna fantastiska människa kommer att åka med mig upp på tammern och agera coach då Jonathan fått förhinder och inte kan komma upp. Hon har tävlat två gånger själv och är riktigt vass på posering. Jag fick några råd att ta med mig och öva på tills vi ses om någon vecka igen för övning.
Så himla glad och tacksam att hon kan och vill hjälpa mig. Fylld av energi och bra poseringsfeedback av henne, plus bra feedback av coach är det bara att slappna av och glida in i mål.
 
och nu till månadens uppdatering:
 
31/5 - 15
 
vikt: 49,5 kg
höfter/mage: 69,5 cm
rumpa/stuss: 88 cm (med trosor på)
under byst: 71 cm
lår, övre: 50 cm
lår, nedre: 40 cm
vader: 34.5 cm
biceps: 26 cm
axel: 36 cm
byst: 76 cm
 
Efter den här uppdateringen, eller sista månaden kan man säga, så har mycket justeringar i kostschema och träningsschema gjort som såklart påverkat. Det är mindre mat vissa dagar, så kallade lowdays, och cardion har ökats på. ändå tränar/nöter jag så mycket mindre band/power walks, cross trainer, you name it, än de flesta andra. läser om folk som tränar två-tre timmar cardio per dag, galet.
såhär ser iallafall värdena ut denna månad:
 
 
27/6 - 15
 
vikt: 48,1 kg
höfter/mage: 69 cm
rumpa/stuss: 87 cm (med trosor på)
under byst: 71 cm
lår, övre: 48 cm
lår, nedre: 39 cm
vader: 34 cm
biceps: 26 cm
axel: 36 cm
byst: 76 cm
 
 
Jag har tappat precis där det är tänkt. Plyon har gjort sitt. mina ben börjar bli riktigt definierade och jag är nöjd.
 
 

 
Ni får som vanligt bilder från start och nu.
 
 
 
 
och så baken
 
 
 
 
Det ska bli så sjukt spännande med sista tiden nu. se vad som händer under tömningen. Det är mycket antar jag.
Nästa vecka innehåller början av fix till tävlingen också. naglar, löshår jiha :)
 
Nu alldeles strax kommer mammi för att hjälpa oss fixa blommorna inne och i blomlådan, hon tycker att sånt är kul och då kan hon få pilla med det. så får jag träffa henne med. Blir grillning för henne och Simpan. Jag håller mig till min torsk och alla mina kolhydrater.
 
 
 
 
Matbloggstoppen