Stormen Gudrun

Har haft en myshelg. Jag och syrran var runt i dom flesta butikerna i boländerna igår, sen blev det adventsbak in på natten med Camilla och Kajsa. Idag tog jag bilen till jobbet (Älvkarleby). Tågen matchade dåligt och det regnade. Fick äta upp det rejält kan jag säga. Var livrädd på vägen dit då det typ spöregnade hela vägen, var tvungen att köra om massa lastbilar och höll för ovanlighetens skull hastighetsgränsen 120 km/h. Önskade så innerligt att det typ bara kunde snöa istället. Jo men tack tjena, det gjorde det på vägen hem. Och att köra i modd och se typ 10 meter framför sig på en motorväg i mörkret är inte riktigt min grej, önskade innerligt där och då att det bara kunde vara ljust och spöregna lite. Får ju erkänna också att jag låg mellan 80-100 km/h. Men jag överlevde och körde inte av som en del gjort efter vägen.

.

Den här veckan har jag verkligen känt att jag inte vill plugga. en liten minisvacka. men det är för att jag suttit konstant mån-ons och pluggat inför seminariumet vi hade idag förutom alla träningspauser. Men det skulle ha varit så himla skönt att bara glida ner i soffan och kolla lite på tv. det gjorde jag idag. men först blev det ett träningspass på friskis i Ekeby efter sista seminariumet, cirkelfys, som jag verkligen kan rekommendera för dom som kanske inte tycker om att träna styrka själv på gymmet. grymt bra och varierat OCH jobbigt.
Sen har jag bara legat i soffan hela kvällen.
blir en lugn helg för mig, blir lussebak imorgon sedan jobb på söndag.
dagens intressanta är:
att man inte förbränner några kolhydrater på natten. återkommer när jag vet mer om varför.
men också att cirkelträning/cirkelfys är bra för hjärtat.

Det magiska klockslaget

Jahapp, en måndag bestående av bakisångest! Blev ju inte mer peppad av det otroligt gråa vädret. jag skulle hemskt gärna ha några minusgrader nu, inte regn.
Vi hade iallafall askul i lördags. En schysst och avslappnad förfest, hur bra musik som helst på saluhallen och massor av folk (läs killar). Mådde riktigt hyffsat igår förutom att man blir seeeeg. Vi lagade iordning tacomys och sen hängde vi mest i soffan hela dagen/kvällen. blev lite lite plugg sen när grabbarna åkt hem.
Det som hänt idag är att jag tog mig ut på en joggingtur efter skolan, mörkt och jävligt men skönt och inte så värst jobbigt konstigt nog. sen har jag fått en jacka såld så nu är jag 1000 kronor rikare.
Har även pluggat fram tills klockan 9 då jag for till affären. det är det klockslag då det är ok att slappa resten av kvällen.
lite bilder från helgen.
korvätartävling..
.. som jag och karin vann.
kolla den tuggan!
sebbe redo för krogen
Dagens intressanta:
Är att vanligt havregryn innehåller mer fullkorn än vad  fiberhavregryn gör. Det låter kanske knäppt men är helt logiskt när man tänker efter. Det är ju inte så att havregryn siktats eller så så där finns hela kornet kvar - frövita, grodd och kli. i fiberberikade havregryn är det det yttersta skalet som tillsatts, alltså fiber. jag citerar från en sida jag hittat gällande fiber och fullkorn men som kanske inte stämmer helt på det här med havregryn:
"Numera finns det ett stort utbud av vitt bröd och pasta som är fiberrika utan att vara rika på fullkorn, eftersom de tillsats fiber. ofta är detta majsstärkelse som har förändrats så att det inte kan brytas ner och tas upp i tunntarmen. detta ger samma positiva effekt på magen och tarmfunktionen som andra fiber utan att produkterna innehåller fullkorn."
alltså för att klargöra det lite så spelar det ingen roll om man äter en havregrynsgröt gjord på havregryn eller fiberberikade havregryn i fysiologisk synpunkt. men kanske inte mättnadskänlsa om du frågar mig!
Matbloggstoppen