olika gynnsamma förhållanden?

Men hello. Sorry för nada uppdatering. Det är deadline för lifesum gällande ett projekt idag (fredag) så kvällarna har varit ännu mer fulltecknade än tidigare veckor (var det ens möjligt?). Dock är det en märklig form av deadlinesjobb för mig just idag. Enligt mina beräkningar så skulle jag behöva sitta hela förmiddagen idag för att göra klart min del, hade dock räknat bort en kväll i veckan då jag skulle ha poseringstränat men det uteblev så jag blev relativt klar igår. Puh, inget svettigt jobbigt Hetsjobb sista timmarna alltså. Det är höstlov i skolorna vilket innebär att barnen är iväg på annat, det skulle vara fem barn på tunabarnen idag vilket ledde till att jag kände mig ganska överflödig. perfekt att ta ut komptid och jobba lite hemifrån.
Dock blev det uppstigning i samma tid för att utföra diverse mätningar. Som väntat hade både fettprocent och muskelmassa stigit sedan sist. Något intressant är dock att även om jag sett till att mina muskler har de bästa förutsättningarna till att växa med fokus på styrketräning, ingen cardio i princip, mycket mat och protein så har de inte vuxit mer än när jag låg på energiunderskott, tränade styrka, tränade mycket cardio/högintensiv träning. kanske är jag en sådan person. att mina muskler är vana med att prestera under stor press och alltså kvittar det för mig om jag ligger på kaloriöverskott. kanske stoppar jag ändå upp ett litet tag nu innan jag rådfrågat mig runt, vågen visade upp utan vidare ansträngning från mig själv den här veckan, det har varit mycket annat att tänka på. Jag vet att TANITA inte är det mest pålitbara men jag har gjort det under så liknande förutsättningar som möjligt.
Vi lyxade till det med tända ljus och kastrullgrötsfrukost imorse eftersom jag hade den tiden.
 
 
Inte bara för att byxorna inte går att stänga..
 
 
utan även för att jag är värd det, så har jag idag införskaffat mig nya byxor. Några jag gått och suktat efter sååå länge. WrUp byxor, det är ju kärlek vid första ögonkastet, tyckte inte plånboken..
 
 
 
Svårt att få till vinkel med systemkamera, ser ut som att mitt ass Är giant. köpte både blå och svarta så nu kan jag växa/krympa lite hur jag vill då dom är sjukt elastiska.

Vad härligt det är att vara helt frisk igen, tog en sisådär två veckor. Förkylning är inget att leka med. Det märks i träningen då man kan lassa på igen eller öka i antalet reps.
Kör på med samma schema den här veckan också dels då fokus legat på annat men även för att man brukar köra med 6-veckors cykel så en vecka till efter denna till och med.
Det är inte bara i vardagen det är viktigt att vara HÄRvarande (tycker var och varannan person tjatar om dessa ord) utan även när man tränar. Försök hela tiden ta tyngre vikter eller öka i antalet repetitioner, det är så man utvecklas. Det är lätt att tankarna är någon annanstans och passet bara köra slentrianmässigt med samma motstånd.
För några veckor sedan tittade vi på generation iron med scwazernegger och han sa då att det inte ska vara skönt att träna. När det gör ont och man inte vill mer, det är då musklerna växer. Något jag bär med mig numera på gymet, och kanske bör man lyssna på en fyrfaldig vinnare i mr Olympia.
Han har även kläckt ur sig "don't start to count until it hurts" vilket jag känner mig jävligt träffad gällande. Vem har inte bestämt sig för att köra 8 reps så fort man nyper tag i stången?
Nej ändring på det med.

Är nu på väg till Stockholm för att glida in på Lifesum och bolla lite idéer. Efter det väntar käk med camgus och Kajsa, såå längesen men äntligen har bönan tagit sig hem från Umeå.

Underbara helg och underbar start. Imorgon väntar skutskärstripp med familjemys och kalas.
 

 

Mjölk - gott eller ont?

Mjölk, den heliga drycken från ovan, om du frågar en svensk..det är bara i Norden som det förbrukas så mycket mejeriprodukter och att dricka mjölk till maten finns inte riktigt i Asien eller Sydamerika tillexempel. Tidigare fanns kampanjer men mest då mattillgången inte var lika stor som nu, inte heller procentandelen med fetmaklassad BMI.
Det finns inget som styrker att du numera måste dricka mjölk för att få i dig det du behöver i näringsväg.

Har tagit del av ny forskning, alltså maagaad!! Jag som är insatt, tycker att det är intressant och suger i mig all information kring kost då jag tycker att det är viktigt vad jag tankar min bil med (läs stoppar i kroppen) tycker att det blir rörigt ibland. Ena veckan sägs det ena, andra veckan det andra.
Jag har dock aldrig druckit mjölk till maten, inte ens i skolan mest för att jag tycker att det är så äckligt att bli mjölkslemmig i munnen. Det räcker med att sitta och osa med en blandning av kaffe efter frullen med gröt och mjölk. På senare år har det även handlat om att dra in på kalorier, något man kanske ska tänka på om man är en storförbrukare av mjölk och allra helst de med högre fetthalt om man funderar över varför rutorna på magen aldrig syns.
Eller för den delen - kaffedrickarna som har mjölk i kaffet. Helt plötsligt blir inte ert smådrickande här och där så oskyldigt som en svart kopp (typ Zero kalorier) då ni ständigt utsätter era tänder för socker genom mjölksockret. 

Tidigare forskning har kommit fram till att mjölkfett Inte alls ökar risken för förhöjt kolesterol och hjärt-och kärlsjukdomar som man tidigare påstått. Till anti-LCHFarnas stora förtret. Snarare visades motsatta effekter så ur denna synpunkt är alltså mjölk okej då?

Jag tar det fortfarande försiktigt med mina glas,och nu i bulkningstider allra mest för slembildandets skull...

Idag läser jag om att storkonsumenter av mjölk löper större risk för skörare skelett, förtidigt åldrande och död. 
Det är en hel del "z-an" i den här studien då det kan te sig så att de som inte dricker mjölk kanske gör något annat som leder till att man dör långsammare. Något forskarna själva vet och därför ska köra en kontrollerad studie med Wash out metoden osv. 
I nuläget spekulerar de dock i om det har att göra med bildandet av galaktos som visat orsaka tidigt åldrande och död i djurförsök, bildas av laktos som det finns mycket av i mjölk.
Även att mjölk har höga halter av ämnen som orsakar oxidativ stress, en belastning för alla celler. Även de kan göra att vi åldras och blir "förbrukade" tidigare.

Summa Sumarum: Ännu en gång, som vanligt när det handlar om kost, får man väga fördelar mot nackdelar. Att dricka mjölk leder inte till att man utvecklar hjärt- och kärlsjukdomar mer än något annat. Alltså bättre att äta en stuvning gjord på maizena än en hemslagen bea gjord på mycket smör (smör visade inte samma positiva effekter som mjölk trots att båda är mättat fett). 
Jag vill inte få ett svagt skelett, åldras förtidigt eller dö snart - alltså klokt att dricka vatten till maten. Mjölken spar jag till morgongröten.
Det handlar om balans och alltid vad du jämför med. Överdriv inte och överkonsumera inget!

Länk till artikel finns här --> Http://www.bmj.com/cgi/doi/10.1136/bmj.g6015

Kall tonfiskpaj med färskost på blomkålsbotten

Alltså. labomba så gott det blir med färskost i smeten. Tack vare light 3 % blir den inte heller fet så det här är en ypperlig vardagsmiddag med. Jag älskar att man numera kan äta paj med gott samvete på en tisdag med.
 
Ni vet den goda paj jag gjorde med räkor, dill och rödlök för ett tag sedan. Fick lite tips av en tjej att prova med tonfisk med och har sedan dess gått och funderat. Nu var det dax att göra om recept och prova. blev verkligen himmelskt gott och det är nästan svårt att välja vilken av dem som är godast. Prova båda vettja.
 
 
 
Kall tonfiskpaj med färskost på blomkålsbotten
 
3 port (503 kcal/port)
 
44 g protein
28 g fett
17 g kolhydrater (inget bulkningskäk alltså men ack så gott)
 
pajskal:
 
400g rå blomkål
2 äggvitor
2 ägg
2 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
1,5 msk pofiber
Valfria kryddor: rosmarin, lökpulver, örtsalt, peppar
smör till form ca 1 tsk
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 220C. Mixa den råa blomkålen i en matberedare tills den nästan blir mosig/grynig. Blanda ihop alla ingredienser. smörj en pajform och fördela sedan massan i formen och "forma" som ett pajskal. den är ganska porös och det kan kännas lite svårt. Stoppa in i ugnen i ca 20 minuter.
 
Ta ut pajskalet efter 20 minuter och tryck ner blomkålen lite med en sked så att det blir en form likt pajskal. Låt svalna så mycket som möjligt. Gör under tiden fyllningen.
 
 
fyllning:
 
1 burk tonfisk i vatten
1 förpackning cream cheese 3 %
150 g creme fraiche 15 %
50 g lättkvarg
40 g purjolök (ca 1/4)
2 msk lättmajonnäs
salt
peppar
curry
 
Gör såhär: Häll av vattnet från tonfisken och hacka köttet med en gaffel så att det blir jämna bitar. strimla purjolöken. Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med salt, peppar och curry. Fyll pajskalet när det hunnit svalna lite och ställ sedan i kylskåpet i minst 30 minuter. 

topping:
citronskiva
3 kokta ägg
gräslök
 
Toppa pajen med en citronskiva, kokta ägg delade i 4 delar och gräslök.
 
 

Matbloggstoppen