Äppelcheesecake

Hade ganska ont i foten igår efter loppet, liksom under foten. tänkte att det skulle lägga sig över natten. men icke. jag har så ont och kan inte gå utan att halta lite, det är som att den är ihoptryckt och skulle behöva stretchas ut. beror förmodligen dels på nya löpardojorna men också alla andra skor som har en tendens att vara mindre på vänsterskon. eller så är min vänsterfot helt enkelt större. blir alltså ingen HIT idag då jag definitivt inte kan studsa runt, får istället åka till gymet strax och sen köra spinning. tråkigt men sant.
men innan dess ska jag lägga upp ett mycket gott recept. Det är ett med äpple igen, älskar ju svenska höstäpplen, allra helst varma. Den här gången gjorde jag om bakasockerfritts äppelcheesecakerecept och det blev riktigt lyckat. jag har nämligen äntligen hittat hasselnötsmjöl, älska ICA Kvantum liksom. som jag har letat runt här i uppis.
 
 
Sockerfri Äppelcheesecake

2 port (380 kcal/port)
 
20 gram kokosolja
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk koksmjöl
1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
 
fyllning:
½ litet svenskt äpple
25 gram jordnötssmör
 
cheesecakefyllning:
1 ägg
½ dl matlagningsgrädde 4%
30 gram creeme cheese 4%
½ msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
 
Gör såhär: sätt ugnen på 175 grader. värm oljan lite snabbt i micron, inte så att det smälter men blir mjukt. blanda i resten av ingredienserna och knåda till en deg. tryck ut i en 12cm- springform.
 
 
 
skiva äpplet och lägg över degen. smeta på jordnötssmör över.
 
 
 
vispa ihop smeten till cheesecakeblandningen.
 
 
 
häll över kakan och ställ sedan in i ugnen och grädda i ca 35 minuter långt ner.
 
 
and voila!
 
mumsigt värre!
 

lidingöresultat och helgsummering

Sitter i soffan helt slut, förstår inte hur lopp kan suga musten ur en på det här sättet. eller egentligen vet jag väl det visst. man går ju runt och är otroligt spänd och nervös innan start och sen kör man skiten ur sig.
 
iallafall så sprang både jag och syrran Lidingöloppet idag, vår första etapp på en tjejklassiker. Är så sjukt nöjd över resultatet. gled in på 45 minuter blankt, alltså Lidingöloppet, det sjukt kuperade loppet liksom
 
 
och inte nog med det så kom jag på plats 41, alltså bara 41 kvinnor in på bättre tider än mig. är så glad. var inte annat än att man var värd ett maxmål och sen dog jag och syrran i varsin soffa när vi kom hem. Hon då, förvånar och springer på 1.11 helt otränad. hon har sprungit 5 km i våras, thats it. här kan vi snacka finsk sisu.
 
annat som jag gjort den här helgen är att grilla med min fina Simpa. vi åt kyckling, ljummen quinoasallad och kall mangosås i fredags. förmodligen sista grillningen. mumsigt värre.
 
 
 
eller ja det är konstaterat den sista grillningen för på lördagen så packade vi ihop allt på baksidan för att bära upp i förrådet. göra vinter så att säga. kryddorna har flyttat in i krukor och är sjukt stora, förhoppningsvis klarar dom sig. jag som precis ätit upp mycket av tomaterna, nu fick vi in en drös till som måste bli röda. 
På eftermiddagen gick vi på stan men kollade även på cykeltävlingarna som var i uppis vid slottet, fy tusan så läskigt.
 
räcker väl med att säga att hoppen dom hoppade i var det världsrekordhöjd på för 10 år sedan. huuuaa
 
vi fikade på Linné
 
 och kolla in den här skönheten. Äntligen är den min. kärlek. som jag har väntat och suktat. nu var det dax. var ändå ganska svårt att välja när det väl var dax, finns så många fina klockor.
 
Simpan köpte också en klocka, blev väl inspirerad av mig.
 
På kvällen åt vi supergod middag på Peppar Peppar, en restaurang som ligger vid stationen. herrejösses så gott det var, riktigt fin restaurang också. därför vågade inte jag knäppa något kort men jag åt Reninnanlår med kantarellsås och västerbottenpaj. var helt himmelskt gott. Calle, Linda, Pontus, Felicia, Emil och Simon var med. alla Simons kompisar. kul att träffa och hänga med dem med tanke på att Emil flyttat upp till Skelefteå.
Blev biljard på Interpool sedan innan jag åkte hem för att få min skönhetssömn.
apropå det är det dax igen, helt slut säger jag nu godnatt! smarriga recept och annat får ni en annan dag.
 
 
 
 

Höstfylld lax med ljummen höstsallad

Hittade ett spännande recept längst bak i UNT här om dagen. höstlax hette det. något modifierat och ihop med en höstig sallad fick jag en riktigt trevlig måltid igår.
 
Höstfylld lax med ljummen höstsallad

4 port (546 kcal/port)
 
4 laxfileer á 125 gram
1 näve blötlagda trattkantareller
1 gul lök
1 tsk flytande margarin
1 msk hemmagjord lingonsylt
4 msk creme fraiche 8 %
50 gram smulad fetaost 3%
hackad dill
salt
peppar
 
2 dl kokt matkorn
200 gram soja/edamamebönor frysta
2 morötter
150 gram färska champinjoner
1 tsk flytande margarin
½ röd lök
3 msk torkade tranbär
3 msk naturella caschewnötter
 
Gör såhär: sätt ugnen på 175 grader. lägg laxen i en ugnsfast form och skär ett snitt i varje filé. krydda med salt och peppar. hacka lök och svamp och fräs i margarin i stekpanna. lägg i en skål och blanda i 4 msk creme fraiche, smulad fetaost, lingonsylt, hackad dill. smaka av med salt och peppar. fyll varje filé med fyllningen och tillaga i ugnen i ca 20 min. 
 
 
 
 
 
koka matkornen enligt anvisningen. hacka lök och svamp och fräs i stekpanna. lägg i moroten skuren i tunna skivor. koka sojabönorna enligt anvisning på förpackning. blanda ihop allt som en ljummen salld och häll över nötter och torkad frukt. servera till fisken.
 
 
 
Matbloggstoppen