ups and downs, bokstavligen talat

Den här veckan har verkligen varit upp och ner. Det är egentligen livet på ett start up, ena sekunden vill man slita sitt hår i frustration, andra sekunden är man fylld av tårar, en tredje sekund bubblar man av glädje. Att vara med om detta och desutom vara tjej är inte lätt. 
Det är många gånger jag vill jämföra min kära arbetsplats med när jag säsongade upp i Ramundberget. Det mesta blir lätt lika, människorna är av en viss sort, lite vuxenbäbisar, har på ett eller annat sätt samma intresse, det är en hel del afterworks och andra events mer för vissa än för andra, vi är så mycket tid tillsammans, ena sekunden gäller det ena, stundvis är man stressad. Tack och lov är det inte massa ormgropar och folk delar på samma partners som "up there". Jag trivs så bra och är löjligt förtjust i mina kollegor. När någon slutar gör det ont.
 
Lite extra ont denna gång då en av dem som kommer att lämna företaget är min vapendragare Lovisa. Jag har hört tankar om det förr men aldrig trott att det skulle ske. Beslutet kom som en käftsmäll rent ut sagt. Ville inte tro att det var sant. Kunde inte tro att det var sant. grät lite ihop och försökte jobba vidare någorlunda, det gick inge bra alls. tisdagen var den värsta dagen på länge. Lovisa är den idéspruta och glädjespridare som jag ser så mycket upp till. Ibland har jag frågat mig själv varför hon krigat så hårt för att få in mig på företaget, just mig. Hon har diskuterat, argumenterat och gråtit för mig. vi har gråtit ihop. hon är så himla bra.
Att hon sedan är en av nyckelpersonerna som byggt upp produkten, skapat kontent. ja jag hoppas att hon förstår hur bra hon är.
Det är en förlust för oss då hon besitter så sjukt stor kunskap kring appen också, som tur är har vi henne kvar ett tag. Sedan finns givetvis möjlighet att få in en likvärdig ersättare om det om än kommer att vara lite svårt i mina ögon.
 
 
 
Veckan har annars varit givande och jag är så sjukt motiverad kring jobbet just nu, det är mycket att göra men kul. Nästa vecka ska vi exempelvis hålla i ett Webinar - något jag aldrig gjort förut. Vi står och pratar/föreläser inför en kamera som visar oss för flera företag och anställda runt om i europa. Coolt värre och roligt ska det bli. känner mig än inte så nervös då det ska handla om något jag vet - Lifesum och hälsa.
 
Idag klippte jag mig äntligen, första gången på för länge. Så nice att hinna surra med Ida med. min bästaste frisör.
 
 
 
Veckan har innehållet lunch run som vanligt, i trappor denna gång. Annars fortsatt nötning av coreträning i form av handstand.
 
 
 
Imorgon är det fredag och eftermiddagen utlovar spännande grejer, överraskning för Simon som fyller år. Iii längtar redan nu

kalas-helg

Bokstavligen talat kan man säga. I går var det brorsan och hans tjej som vi skulle fira, 25- och 24 år gamla. Idag är det Simons bror och tjej som fyller 25 och 28 år. 
Det är alltid så mysigt att åka hem och träffa alla samtidigt som det känns som att man skulle behöva vara ledig flera dagar för att kunna ta i kapp all tid.
Mina lördagr brukar alltid innebära morgongym, det är himla mysigt alltså. Att vara färdigtränad och sen väntar hela helgen. Igår skulle ja äntligen göra fransar igen också så morgonträning var ett måste för att inte blöta ner ögonen i onödan mot eftermiddagen. 
På fredagen unnade jag mig även blommor, höstiga rosor, det är fredagsmys det.
 
 
Efter fransfix så gick jag på stan för första gången på länge, har tamejtusan aldrig tid för det, eller prioriterar inte det heter det. Men igår var det dax. Unnade mig både nya brallor och en topp.
 
 
Och sen var det kalasmys. Brorsan hade slängt ihop jättegoda pajer. Bakverken var inte tokiga de heller.
 
 
I dag är det äpplets dag och kostvetarn måste ju såklart fira dessa temadagar. När jag jobbade på Tuna så var jag alltid noga med att uppmärksamma dom. Bakade messmörsbröd på messmörets dag, potatisrätter på potatisens dag, bulla på kanelbullens dag osv. Blev sockerfri äppelkompott på gröten i morse och sedan slängde jag ihop en liten dessert/fika lagom tills att Simons mormor/morfar, farmor/farfar och mamma ville komma upp och titta på köket innan kalas väntade. Varvade kompott med propud vanilj och müsli.
 
 
Vi körde en massa knäböj på gymmet idag. Jag hade hittat ett pass hos en tjej på instagram så gjorde  bara om vikterna lite och körde som nedan:
40 kg * 20 reps
50 kg * 15 reps
55 kg * 12 reps
60 kg * 10 reps
70 kg * 4 reps
80 kg * 2 reps
65 kg * 6 reps
55 kg * 10 reps
Hoppas på träningsvärk imorgon. Körde såklart lite andra övningar med. Igår var första gången som jag kände mig lite omotiverad på gymmet faktiskt, har aldrig känt så förr, att passet liksom är förgäves. eller "varför gör jag det här?". Men det var som bortblåst idag, kanske för att Simon ville köra hela passet med mig, det blir verkligen roligare då.
Nu efter kalas nr 2 med mycket god mat (kallskuret av rostbiff, kyckling, potatissallad, tzatziki, smör och bröd) har vi sjunkit ner i soffan och Simon kikar hockey. Jag ska ta mig lite kvällsfika och ladda för morgondagen. Massa möten på jobbet och sen mitt favvopass HIT.
Ingen husvisning idag, vi hade tänkt åka först men spar oss till nästa helg. 

kycklingburgare i proteinbröd med sötpotatis- och potatisfries

Fredag igen, bästa dagen. Allra helst på kvällen när man kommer hem, har lite extra tid till mysmatlagning och vet att inget jobb väntar dagen efter. Simon älskar hamburgare och jag med var lite sugen på det, eller komponenter i det såsom rostad potatis och bröd. Var inte sugen på nötkött och försöker ju hålla nere på det med, jsut nu är vi inne i en period där det blivit väldigt mycket fisk, även på helgen. Det känns också renare att äta en burgare gjord på fisk eller kyckling istället för friterad och ostig (vegetarisk) eller fläskig (kött). Alltså det här blev så så gott. Vi hade hemmagjord aioli kvar sen förra helgen. Blandade ut den med lite kvarg för att få mer sås. Proteinbrödet jag använder är ett färdigt från märket Va gott!. Perfekt fredagsmiddag med burgarmål under 500 kcal.
 
kycklingburgare i proteinbröd med sötpotatis- och potatisfries
4 port 
 
Potatis
1 normalstor potatis per person (jag använda lite sötpotatis också)
 
Gör såhär: sätt ugnen på 225 grader. skiva upp potatisen likt strips. Stänk på lite olja och strö flingsalt över. kör i ca 15 minuter eller tills potatisen fått färg.
 
Burgare
500 g kycklingfärs
1 tsk tomatpuré
1 tsk senap
1/2 msk soja
kryddor såsom salt, svartpeppar, vitlökskrydda, paprikapulver
 
Gör såhär: Blanda ihop allt med händerna, stek på medeltemperatur i stekpanna.
 
sås
4 msk aioli
4 msk (60 g) lättkvarg
 
Gör såhär: Blanda ihop såsen.
 
Till servering
grönsaker
2 proteinbröd Va gott! per person
 
 
 
 
 
Matbloggstoppen