Jul jul, strålande jul

Precis ätit lite proteingröt til frulle hos mammi och nu glidit ner i soffan. Idag väntar långtur/löprunda som jag inte gjort på länge. Det verkar vara så milt och fint väder. Efter det lite julmat hos Simons mamma och sen styr kosan mot Uppsala igen, vi ska ju åka till Corralejo och Fuerte Ventura imorgon, iiii så härligt och spännande. 

Jag har börjat gilla känslan av att ha en väska med sommarkläder packad och redo samtidigt som man packar ihop julklappar, det doftar pepparkaka, Jansson, glögg och alla andra juldofter. Så skönt att ha något man vet väntar efter de mysiga dagarna med familjen, får så lätt ångest över att det är slut annars, det man gått och väntat på.

På fredagen for vi runt Skärplinge först för att önska några god jul. Sedan mot Skurre och mammi. Vi julstökade runt, griljerade skinka, kokade gröt och rimmade på klappar. På kvällen kom fam Lundin och vi åt julgröt och kollade uppersittarkväll, jag vann hela 100 kr. Ha, bättre än ingenting iallafall. Jag provade att koka Sviskonsås till gröten-något farmor alltid gjorde, så så gott blev det.

Igår väntade långprommis runt sandbankarna och sen firande dagen lång hemma hos fam Lundin som vanligt. Älskar våra julaftnar. Man börjar med jullunch med klassiskt julbord. Sen är det disk, fika och Kalle. Sen blev det musik med Zrille, Lisa och med gitarr, efter det kommer tomten. Sen gör vi iordning lutfisk, vitsås och potatis. Fruktanslöst och något som äts typ en gång per år alltså. Sen är det ris a la Malta och lite annat fika igen. Och så sällskapsspel.i årspelade vi ett jätteroligt nytt där man skulle gissa vilket årtal saker och ting sker.

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen