Dietvecka 2 avklarad och sånt som peppar mig

Söndag, ligger i soffan och halvkikar på en film simon satt på, den är inte så himla bra, då kan man blogga. 
Har precis avnjutit det här:


Veckans frimål blev ikväll och jag passar på att bland annat äta Tasty health (susannas) proteinglass som är så himla smaskig, bästa proteinglassen jag ätit. Något bra på diet är att man inte pallar äta så mycket, fast glassen bara var 75 g styck så orkade jag inte äta hela dem, får vänta i frysen till nästa gång. Även RAWbaren fick hjälp av Simon. Nutraminos favvobar åkte dock i hela den. På diet smakar allt fantastiskt också. Baren var till och med godare än jag minns. 

Innan dess åt vi min supergoda Mangochutneykycklingpaj , recept finns på bloggen. Vi gjorde dock en glutenfri botten med mjölmix istället för quinoamjöl. Varje bit under 500 kcal så passar både på diet eller inte för de flesta.

Mums mums

Även den här veckan har gått bra, har på två veckor tappat totalt 1,6 kg. Orken finns kvar, ökar i några övningar per vecka. Hungern är du och så, vissa dagar är hemska, andra går strålande. Som idag har jag typ inte hunnit vara hungrig, det blir nästan att man dubbelkollar vad man ätit, hur kan man inte vara hungrig liksom.
Det värsta just nu med diet är att jag drömmer så mycket, varje natt är orolig. Och värre kommer det att bli.

Jag har hamnat i en sving där jag längtar till jobbet, vill bara jobba, jobba, jobba. Det är såklart positivt att inte ha söndagsångest, veckorna går fort också.

Idag följde jag med syrran ut med den här busen, en riktig långpromenad blev det.Har även hunnit med ett pass på parsapower, det gym jag ska tävla för. Körde ben som givit mig träningsvärk i varenda del i benen idag.


Och så har jag hunnit träffa och pratat en massa med kompisar då vi varit på inflyttningsfest. Fyllt upp batterier och hjärtat med gott.

Något annat som värmer mitt hjärta är när jag får läsa meningar från utvärdering av kostscheman jag satt ihop, här tre olika personer, jag blir så glad av att kunna hjälpa till:

"Jag är mycket piggare och gladare. Jag och XX har t o m under helgen varit uppe innan 8 på morgonen. Somnar innan 00 och är pigg hela dagen. Så himla skönt! Idag vaknade vi självmant kl 5:30, istället för kl 8. Utvilade och klara.  Nu till exempel sitter vi redan i bilen påväg hem till huset när vi hade som mål att åka senast kl 10."

"Jag har börjat få mer begrepp om maten i övrigt och känner mig faktiskt mycket piggare och gladare om dagarna. Jag har även börjat preppa matlådor som ligger i frys och kyl då jag inte hinner laga varje dag . Träningen går framåt jag orkar mer och mer och känner faktiskt att jag vill ställa klockan nu för att gå en runda med hunden innan frukost."

"Först & främst är ju dina recept helt underbara! Tusen tack för dem! "

Alltså halelulja! Så glad och peppad jag blir av det här. Hejja er!
Nu lite farmen innan sängen väntar.

What a week

Redan fredag. Samtidigt är jag rätt slutkörd både fysiskt och mentalt. Efter kursen mån-tis kände jag mig som en urvriden disktrasa. Man tänkte och agerade så mycket i kursen att man blev sjukt trött efteråt. Jag har alltså varit på en tvådagars kurs för PO, product owner eller projektledare i svenska termer. Blev så otroligt glad när jag blev anmäld och tillfrågad om den, då vet man att man gjort något rätt iallafall. Jag är dålig på att suga åt mig av det beröm man får för uppgifter eller projekt, ska bli bättre på det. Så tacksam i att företaget vill investera i en genom att utbilda. Det är snart dax för första stappliga steg i praktiken nu på arbetsplatsen istället för i ett rum med 15 andra projektledare, vissa mer erfarna än andra. Det handlar inte längre om att klippa sjöstjärnor och sälja till bästa möjliga pris på låtsasmarknaden, nu handlar det om den riktiga produkten.
Som tur är sker allt så naturligt på Lifesum, det är okej att prova och finns inte så mycket rätt och fel. Jag är ju så nyfiken vad som finns på andra sidan, får jag en möjlighet så känner jag nästan alltid att jag måste ta den. För att prova. Har man inte provat så kan man ångra sig, har man testat så har man det iallafall och kanske kändes det andra bättre. Hur ska man veta om man inte provar?
Det handlar om allt från arbete men även att fullfölja diet för att kliva upp på scenen i somras.
Mycket att samla ihop och fundera över i helgen.
Det var skönt att komma tillbaka till jobbet på onsdagen, hade liksom saknat både arbetskamrater och jobbet. För mig är det ett tecken på att man trivs.


Massa andra spännande saker har skett. Exempelvis så stressade jag i onsdags så till den grad att jag spräckte hela skärmen på telefonen.


Jag har tappat den många ggr så det är ett under att den hållit. Är så dum att jag drar med handflatan över ytan som för att ta bort flisorna, så när jag kommer in till stress-studien som det var en fortsättning på så blöder jag. Haha as gick bra tillslut och som tur är så har jag redan en ny lur att låna från företaget.

Jag har anmält mig till Tyngre Classic 3 och AF där. Iiii, det är med lite ångest.


Och idag bokades flyg/resa till USA sista helgen i april. Det är Simons mamma som fyller år fast nu i februari. Så är vi ett stort gäng som åker i april. Ska bli så himla spännande att besöka New York, stället där allt händer.

Idag är det också ett år sedan som jag fick reda på att jag fått en tjänst på Lifesum istället för att frilansa åt dem. Den lättnaden alltså, minns den än idag. Samma dag var jag på intervju på ett annat företag för att jag hade börjat ledsna och kände mig stressad. Så när jag glider in till Lifesum som jag brukade göra på fredagseftermiddagarna så bara berättar Peter det för mig. glädje deluxe. 


Söta Jill kom med ett pimpat glas på eftermiddagen, vatten it is.


Som vanligt är det skönt med helg även om denna kväll är fylld av kostschemaskapande och så även början av morgondagen. Bör man vara klar tills imorn kväll så är det så, det går nog fint.

Första veckan avklarad, cheatmeal och chilblains

Tisdag igen redan och den här veckan startar på lite annorlunda vis, jag är på utbildning mån-tis. Love it, variationen jag får hela tiden, det är så utvecklande och spännande. 
Helgen har varit riktigt skön som vanligt. I fredags lagade jag en del matlådor för att inte ha så mycket kvar på söndagen faktiskt. Var gräsänka fram till sent på kvällen då Simpan var i Skärplinge. Jag tycker att det är skönt, att vara själv ibland alltså. Man behöver det. Men när den är egenvald då vill säga. Jag förstår helt klart människor som inte tycker om att vara utstött och ensam jämt. Men ni hajjar, flera borde öva på det.Det bästa med Amandas schema är att det finns alternativ och variation om jag vill. Min gröt i toppen men med lite av kokosfettet bytt till mandlar. Sen äggvitefluff med hallonproteinpulver. Nedan naturell lättkvarg med äpple, nötter, frön, müsli.

Vi provade spåren i Sunnersta vilka va värsta besvikelsen. De var isiga, på vissa ställen inga spår, grus i spåren. Så var det mulet. Inte alls lika trevligt som förra helgen i Tierp.


Men lite kul att åka var det ändå.
På eftermiddagen väntade födelsedagsmiddag för morbror på Olearys i Gävle, framför brynäsmatchen så klart. 


Halva gänget på plats


Att få vara med och äta middag, få välja vad man vill från menyn, det var så lyxigt. Det gjorde mig mer än nöjd och tacksam men visst jag får väl erkänna, de andras förrätter och efterrätter såg goda ut..

Dock går veckorna superfort, redan är en gjord snart 1.5. Jag blir faktiskt nästan stressad. Har redan börjat min kvällsstretch och även att slå lite poser. Sist nötte jag varje dag från och med 8 veckor ut, det är ett bra riktmärke för när allvar gäller.
Min energi och hunger har pendlat lite till och från under veckan. Förmodligen är jag van då jag ända sedan förra dieten hållit igen intag på förmiddagen, sedan ätit mycket kring träningen. Inte alls den kontrast som förra året då jag var van att äta mycket till frukost och lunch, sen lagom resten av måltiderna.
Visst, vissa dagar är värre såklart.
Som igår på träningspasset i slutet, efter en lång kurssag, då kändes det som att jag hade mjölksyra och min kropp skrek efter energi.


Har förmodligen dragit på mig köldblåsor/bölder på mina fötter. Detta på grund av att jag varit ute i dåliga skor när det varit så fruktansvärt kallt. Eller grejen är att egentligen har jag haft kängor oftast och tjocka träningsstrumpor men min cirkulation är sämst vilket leder till att jag fryser ändå. Blir lika med fingrarna.
Det värsta som kan hända är växling mellan varmt och kallt, inte bara i fredags har jag gått från iskallt ute till att lägga mig i stekhett solarium. Eller när vi var utomlands i sommarvärme en vecka, dagen efter vi kom hem gick jag ut i joggingdojor i -17 och frös som tusan om fötterna, känner dom inte förrän man kommer in liksom. Nu är de röda, kliar, ömmar och på någon tå har jag en blåsa. Varför jag fattade att något måste vara fel. Kunde knappt gå i lördags. Har bokat tid på vårdcentral men det börjar bli bättre. Men fram tills dess är det lite synd om mig va?
I söndags när jag skulle köra dips var det som att jag sträckte lillfingret också. Det var ett riktigt trött pass men gjorde mig piggare efter ett tag.

I helgen fick jag också träffa kära Jossan som jag inte hängt med sen hennes tävling. Blev både promenad och matlådemys ihop.
Matbloggstoppen