proteinmellanmål

jag har en massa saker jag måste bli bättre på. att träna min rygg/bål om kvällarna samt stretcha mina ben tillexempel. fick sjukt ont i ryggen idag på föreläsningarna.
skulle även vilja använda mitt flourskölj och tandtråd om kvällarna men jag lägger mig jämt så sent att jag är så trött. skulle också vilja läsa mia Törnbloms bok "självkänsla nu" som står och väntar på mig i min bokhylla.
men nog med jag-är-så-dålig-feeling nu
var på boxpass på friskis med syrran igår. 90 minuter- kändes som 30. hur kul som helst att slåss ju, funderar på att börja på riktig boxning. Idag var det mitt älskade dans fuego pass. ny korregrafi så det är superkul. men trött som ett djur så nu blir det först lite stretch sen sängen.
men ni ska få ett litet klipp ur my best magazine - fitness!
Pigg med protein!
Drabbas du av eftermiddagsdippen, då du helst av allt vill lägga ner ansiktet på tangentbordet och sova en stund? hur botar du det? med något sött som höjer blodsockret? dags att tänka om. Forskare vid universitetet i Cambridge har visat att protein - inte kolhydrater - manar på hjärncellerna att hålla sig vakna. så innan du sträcker på dig efter läsken, bullen eller godiset, testa ett proteinrikt mellanmål istället.
oj nu blev det sådär sent igen.. :(

.

nollningen är slut. eller ja nästan iallafall. på lördag väntas avslutningsgask då dom äntligen får bli "ettor". Det har varit kul, nu lite tomt. men med tanke på vilken monstervecka som väntar så gör det kanske inget. måste börja plugga inför tenta också som kommer om ca 2 veckor och jag fattar fortfarande inte vad det är vi ska läsa/skriva om?
Idag började vi allafall med sensorik. lärde mig bland annat att vi uppfattar smak i kombination/samarbete med näsan och att det är därför som vi inte känner smak när vi är förkylda men däremot om något är surt eller salt tillexempel.
Sen var vi i köken, jäkligt soft att hänga där några timmar på eftermiddagen när man var skitseg. Vi fermenterade grönsaker och gjorde sylt och saft. lärde mig också att man ganska lätt kan göra egen färskost. det får bli dagens intressanta:
om man silar bort vasslen från fil eller yoghurt så kan man blanda sin egen färskost av det som är kvar. bara att tillsätta färska eller torkade kryddor. vi gjorde naturligtvis med vitlök, mums!
kort från nollningen:
vi hade indien-tema
mina tappra tomater hade japan.
nu lär jag sova för annars blir jag så jävla trött imorgon. börjar 8 igen. suck!

att slösa timmar på facebook

känns ju sådär nu i efterhand. Men jag var trött, hungrig och slut när jag kom hem vid 19. Fastnade där men fick lite uträttat gällande nollningen iallafall. Och gud vad jag stör mig på denna fortfarande pågående debatt angående om Rolf-Göran Bengtsson är värd Jerringpriset eller inte. Skulle det ha varit en mer manlig sport det gällde så skulle det inte vara något tjaffs, det är enbart killar som klagar. Herregud, för en gångs skull så kan väl ridsport få stå lite i rampljuset? tröttsamt är ordet.
Idag har jag sprungit på stan och letat kläder och smycken tills på lördag när vi har Bollywood-tema. Gud så kul det ska bli. Innan det hängde vi väldigt länge på Värmlands för att ta emot nollor som gjort uppdrag på stan. dom var duktiga men gud sån lång tid det tog sedan att sammanställa allt. Men roligt är det och dom är ett sjukt bra gäng. Imorgon väntas barrunda.
Sorry för att det inte dykt upp någon "dagens intressanta" på länge men det vi lär oss i skolan just nu är nog inte så intressant för andra. vi har två veckor med mycket labb, i måndags gjorde vi tester på disktrasa, bakterier i näsa, på händer och skillnaden i hur mycket bakterier det finns på otvättade, tvättade oh spritade händer. svaren får vi på fredag efter inkuberingen. japp har lärt mig ett nytt fint ord Inkuberingförvaring av en blandning av kemiskt eller biologiskt material vid bestämda fysikaliska betingelser (temperatur, luftfuktighet etc.) under en viss tidrymd. (källa: NE)

i tisdags kollade vi hur många olika syror det finns i surdegsbröd, kan ju iallafall tala om att mina favoriter RALLARHALVOR kommer på en hög plats. Imorgon ska vi undersöka köttfärs. och såhär fortsätter det. har inte heller hunnit öppna min nya fitness tidning. God, I need some more hours in my life..
ett av uppdragen var att beställa en cheeseburgare på mc donalds utan ost. Ett lag fick tillochmed ett kvitto
jag har äntligen köpt min fina lila kudde från Indiska. Mitt rum börjar arta sig.
Nu ska jag stoppa ner näsan i artiklar angående matförgiftningar ur "vår föda" innan jag somnar. lär vara pigg imorgon iallafall, lång dag.
Matbloggstoppen