Glädje och tacksamhet

Den senaste veckan har så fina ord haglat över mig, kanske är jag lite dietkänslig och redo att lipa när som. Men jag blir så otroligt tacksam.

Folk beundrar mitt driv och jag har märkt att det är vad folk faktiskt inspireras mest av gällande mig, för att citera en person igår: "Ibland när jag är negativ med vissa saker tänker jag att du har lika många timmar på ditt dygn men hinner ändå med allt så då tar jag mig kragen och t.ex. ställer mig och lagar mat ändå fast jag hellre hade velat bara ligga och dö nånstans"
Haha. Många tycker att saker är jobbiga, tänker på mig, och tar i lite till. Jag är faktiskt nöjd för ofta handlar det om att bita ihop och jag vet inte hur ofta jag gör det, ofta iallafall. 

Genom att inspirera kollegor med lite lättlagade recept utskrivna och givna i deras händer så har det lett till att de numera fått tillbaka träningsglädjen och tränar crossfit 3 ggr i veckan. Alltså jag blir så glad över att se effekten. Något för mig som inte alls är särskilt ansträngande, snarare att jag tänker att jag inte ska vara för påträngande med min filosofi, och så ger det en sån effekt.
Att få sånna här ord skickade till mig gör mig lycklig i hela kroppen och själen. Jag har jobbat med många olika saker, ofta servicerelaterade yrken i mitt inte all för långa liv. Ofta har det dock jobbat om långa, slitiga arbetsdagar med mycket negativ feedback eller ingen alls. Allra helst inom Handels, vem tackar för de apelsiner jag kånkat och burit på, lastat in och ur förråd för att sedan fylla på i fruktdisk. Nej då får man höra att falukorven faktiskt är slut, det är ju extrapris på den den här veckan !? För att inte tala om restaurangbranschen. 
Aldrig tidigare har det känts så lätt för mig och sedan skänkt sån glädje när jag ser personernas tacksamhet när jag nu är utbildad och jobbar med mitt intresse. Till vardags hjälper jag många utan att kanske direkt höra det, ändå är våra miljontals användare duktiga på att skriva. Men som i det här fallet när det är på min fritid via enskilda näringsverksamheten så är det värt alla timmar i världen det tar att skapa ett skräddarsytt kostschema. 


En person som länge kämpat med sin lilla övervikt men som för henne betyder mycket för välbefinnandet. Tidigare har hon tränat mycket men ätit för lite till vardags, istället kanske haft helg för många dagar. Klassiskt som visat sig i studier för kvinnor som bantar - när de väl ska äta något "onyttigt" är risken otroligt stor för frosseri. Nu säger jag inte att fallet måste vara så här, det vet jag inte. Men det är vanligt att man äter för lite i förhållande till hur mycket man tränar, kroppen blir stressad och släpper inte. Nu har hon fått äta mycket men av rätt grejer och har alltså gått ner de där trivselkilona. Jag blir så glad av att höra att det funkar.

Team building och 25 dagar kvar

På väg till jobb igen med vanliga tåget, så skönt när man slipper trängas med en massa folk, det är lugnt och skönt. Solen strålar utanför även om det är lite kyligt. Perfekt för lunch run som jag längtat lite efter, förra veckan körde vi ju crossfit istället. 

Gårdagen var verkligen så så bra. Lunchen gick hur bra som helst på Oaxen, jag fick nog till och med färre kalorier än jag skulle ha vilket var en liten oro först. De ångade torsk och grönsaker till mig, med god färskpotatis till. Säga vad man vill, men pakettorsk hemma smakar inte samma sak faktiskt.


Oaxen är en av de få krogar som har två stjärnor av alla restauranger i Stockholm, tror det finns två i Stockholm. Tre är alltså max och det finns ingen i Norden som har så många. Grabbarna var riktigt nöjda med maten de också så det får helt klart bli ett besök dit med Simon när dieten är över, kanske sommartid för att kunna avnjuta någon god fiskrätt utomhus. 

På kvällen provade vi även Escape room som kort och gott handlar om att man är instängd i ett rum och ska försöka lösa olika problem i grupp. Vi gjorde "Bunkern" som handlar om att man kastas tillbaka till kalla kriget mellan USA och Ryssland. Så ska man försöka stänga av en atombomb som annars kommer att smälla. Det gör man genom att hitta ledtrådar och lösningar på alla möjliga olika sätt, under saker, med ultraviolett ljus osv. Skit roligt och spännande att se hur gruppen fungerar, hur samarbetar man, gör man ens det, osv.

25 dagar kvar till tävling nu, alltså dagar inte veckor längre. Eller jo lite mer än 3 kan man tänka. Är lite smånervös hela tiden, samtidigt försöker jag att inte göra det. Läser på sidor att det sista man ska göra på en första tävling är att jämföra sig med andra, allra helst när det kommer till prestationer. 
Försöker även tänka det Amanda sagt att oavsett hur mycket jag gör eller vilken placering så kommer allt att bli mitt tävlingspb OCH det jag kom på i morse, jag ska faktiskt genomföra en tävling och disciplin som jag alltid drömt om att prova men inte gjort ännu. Det för mig som är coolast inom fitness-världen. Blir samtidigt inte så nervös över att kika runt på instagram på folk som ska köra i samma klass, det är så orättvist att alla kör samma klass, alltså kan vissa väga 20 kg mer eller vara två huvuden längre. De har alltså mer muskelmassa och kan göra mer. De flesta är dock inte supertajta såhär långt innan och kommer nog inte att bli heller, inte huvudsyftet. Och på sociala medier ser man ju inte supermycket filmer med en massa chins, dips eller hinderbana.
Egentligen lite mer relaxed än inför body fitnessen och tankern helt enkelt.

Stark och fräsch

På tåget på väg till jobbet igen, lite senare än vanligt för idag har jag gymmat innan jobbet. Team dag väntar med både restaurangbesök och även escape room. Jag är lite smånervös, mest över restaurangbesöket då de lovat att dietanpassa min måltid men kommer de att förstå och respektera, faktiskt det jobbigaste med den här livsstilen. Då det är så likt bantning och på så sätt det alla pysslar med till och från men misslyckas så tar många det inte seriöst. Man får höra "men en liten bit kan du väl ta, hur mycket kan det göra?" Att uttrycka sig så till någon som har ett visst mål, betalar pengar plus sliter dag ut och dag in är i mina ögon sjukt respektlöst. Restaurangbranschen är vår raka motsats, här SKA man bada i fett. Det ska bli intressant att se hur det går.

Påsken har varit helt underbar med vårvärme igen. Att få vara hemma och träffa alla nära och kära.
På söndagen körde vi uteträning på Saras baksida då jag hade intervallpass kvar med lite mage.
Mitt knä/höger lår strular fortfarande lite, men det kommer till och från. Körde löpintervallerna ute och det gick svinbra, fick inte ont alls. Det är himla härligt med uteträning, must say.

Och så väntade sista fylla-på måltiden innan tävling. Mer fett och kolhydrater. Att få äta en ostsmörgås var heaven. 


Skillnaden i att träna efter en dag med några hundra extra kalorier plus att man varit ledig i fyra dagar var enorm. Alltså jämfört med tröttmössa efter jobbet.
På det sätt man helt klart ska använda "cheat days". Jag var dock superpigg i princip hela helgen till skillnad från Simon som ätit för mycket alla dagar, druckit alkohol OCH ätit godis typ alla dagar. Så så skönt att slippa det faktiskt.

Mormor har gjort prototyp på bikini och den var överraskande bra. Lite justeringar med toppen bara. 


Så nöjd över min benmuskulatur och höfter, what happened liksom.


Draperad i bak för att något kul ska hända på en annars svart.


Matbloggstoppen