tentaångest

Tentaångesten har kommit krypandes och är nu här. Jag har i princip inte gjort något annat än tragglat protein, fett, kolhydrater, järn och fettlösliga vitaminer idag men ändå känns det inte nog. varför går dagarna så fort? nu är det ju bara två dagar kvar innan det är dax.
Var kvar i skolan till 16 sen tog jag en promenad för att bli lite piggare när jag kom hem, funkade inte. lagade lite mat och sen försökte jag läsa. det jag läste gick in i huvudet men försvann lika fort och jag kände mig så himla trött. For till Friskis istället FAST det är måndag och proppfullt. men ännu en gång fick jag det konstaterat att man blir så mycket piggare och mår bättre av att träna. konstigt bara att inte promenaden hjälpte..
Dagens intressanta lär ju helt klart bli:
protein består ju av olika aminosyror sammanbundna på olika sätt för olika protein. Cystein är en aminosyra som innehåller svavel. den kan skapa en slags svag bindning till en annan svavelinnehållande aminsyra fast de egentligen inte sitter ihopkedjade (brevid) varandra. en så kallad s-s-brygga.
Precis här ovanför!
Det är strunt i samma om ni inte fattar helt för det väsentliga kommer nu. I håret finns keratin som hålls samman av S-S-bryggor. När man permanentar håret tillsätts ett reduktionsmedel som reducerar S-S-bryggorna och flyttas till andra ställen och i det här fallet binder sig så att håret böjer sig. det är därför håret blir krulligt/vågigt. :)

Effektiv dag

Har haft en riktigt bra söndag. steg upp vid 8 för att sätta mig och plugga. Sen var det bara att trampa till Biltema vid 10 för att införskaffa mig ett nytt cyckellås. For till BMC där min grupp satt och pluggade. hann inte riktigt så långt som vi tänkt men man lär sig saker hela tiden. Tycker att det är riktigt bra att plugga i grupp såvida man inte ska sitta och läsa en massa för då funkar det inte.
Åkte hem vid halv 5, blev en springtur sen matlagning. Har även försökt tvätta hela kvällen men tror tamejtusan att alla gör det på söndagar. får spara det till imorn. vi har ju inga föreläsningar nu innan tentan så det ska man väl hinna med. Har suttit och läst om järn och fettlösliga vitaminer hela kvällen och nu är jag så trött så jag orkar inget mer. Ghaa trodde jag bara skulle behöva kolla igenom det lite snabbt men kommer ju inte ihåg någonting nästan. Som om det inte är nog med protein, fett och kolhydrater.
Dagens intressanta:
Det var en tjej i min klass som berättade att de flesta kvinnor ser sallad som en del av maten medan män ser det som ett tillbehör. ganska intressant och säkert en av anledningarna till att kvinnor äter mer frukt & grönt.

halloween

Igår hade vi ju som sagt hallweenfest tillsammans med våra faddrar. Herregud så fint Hannah hade ordnat det med spindelnät och annat pyssel i hela lägenheten.
Jag hade gröna linser..

Tyvärr så känns allt så stressat när man ska ut på nation. Om man börjar dricka vid 19.00 som vi gjorde igår är det typ försent om man vill hinna ha en riktig förfest. För man lär börja köa så himla tidigt och sen stänger det så himla tidigt. Ville hemskt gärna gå på Värmlands då jag inte varit där på jättelänge men vi hamnade på ÖG istället. redan vid 23.30 lämnade vi krogen och då blev jag av med mitt cykellås + cykelnyckel + HEMNYCKEL.
Jag har tänkt på det här mycket nu och alltid så tillkommer det nån kostnad när alkohol är med i bilden.
För inte så längesen fastnade jag ju med mitt guldarmband och var tvugen att köpa en ny liten länkbit som kostade mig 140 spänn. så jäkla onödigt och bara för att man är full.
Ja och nu måste vi byta lås till ytterdörren då alltså. Så himla ovärt.
Men annars var kvällen bra. Nu blir det sängen för att orka upp imorn och plugga. innan dess lär jag ju åka till Biltema och införskaffa mig ett nytt lås. suuurt.
Är också besviken på mig själv att jag missade Så mycket bättre ikväll. glömde liksom bort det + att vi hade grabbar från Björklingen här på besök, dom hade en liten förfest innan dom for till krogen.
Matbloggstoppen