Tjejigt

Var in och läste Mikael Hollstens tjejs inlägg på hans blogg för en stund sedan. kan inte annat än lyfta på hatten och hålla med i allt hon säger.
Vi är så snabba på att gruppera in folk i fack och ha färdiga mallar över hur folk ska se ut. Det snackas om att Yohio ser ut som en tjej på scenen bara för att han har klänningsliknande kläder, smink och uppsatt hår på scenen. Vi är lärda att det är så, det finns killiga saker och tjejiga saker. Killar ser ut på ett visst sätt och tjejer på ett. Något som diskuteras mycket är hurvida kvinnliga body builder tjejer är. muskler tycks hos de flesta i deras tankar och åsikter vara något maskulint.
Likaså så måste man ha tillräckligt stora tuttar för att vara kvinnlig nog, inte för muskulösa ben, en fin rumpa osv.
tänk om att lade den energi de lägger på att kritisera och tala om för folk HUR de bör se ut på något annat mer givande istället, tänk vilken gladare värld vi skulle ha.
istället för att anse att något bör se ut si eller så förundras över vad folk åstadkommer med sina mål och ambitioner.
 
---> läs inlägget här - train like a girl <--- 

Mål

Sitter på tåget på väg till Äby, lite jobb onsdag och torsdag väntar innan påskledighet. Egentligen skulle jag behöva börja plugga till högskoleprovet så har min kära bok med mig på tåget.

Glömde ju skriva att jag igår, när jag körde rygg på gymet, klarade 8 st chins på första setet, alltså är jag inte långt ifrån mål. Något som bör tilläggas var att jag använda en annan ställning till att göra dom här repsen då jag insett att det är skönare handtag där och att det är lättare. Så egentligen vet jag inte om jag ökat i antal alltså om sanningen ska fram.
Något som däremot är roligt är att när jag körde bröst/triceps i lördags så hetsade Simon mig till att köra bänkpress med 45 kg, and I did it :) wii, en klapp på axeln åt mig, har aldrig lyft så tungt.

Har resväskan med mig för nu väntar långhelg i skutskär och Skärplinge. Har faktiskt saknat både mamma och skutskär.

Clarityn nästa!

Det är alltid en speciell, skön känsla som uppstår efter att man skrivit en tenta. Även när man kliver ut ur salen och det känns som att det gått åt pipsvängen så känner man ändå att man presterat. och man kan faktiskt inte göra mer där och då. dessa stunder är det helt ok att inte göra något särskilt viktigt ett tag, ett par timmar eller så. man förtjänar det liksom. 
Så det har jag gjort idag men även lämnat över kassörsposten och hunnit plugga lite till högskoleprovet. varvat med träning såklart. men har även hunnit lapa lite sol. titta sånna fräknar jag fått. om inte det är tecken på vår så vet inte jag.
 
 
Har även hunnit undersöka min känslighet mot vin genom att kontakta 1177. Det är histamin som jag är känslig mot och det kan bli ett problem när det blir i för stora doser. Jag har ju börjat käka en hel del tonfisk på sistone och i det finns det mycket histaminer. sjuksköterskan stödde min teori om att det på grund av det blivit "för höga" doser för min kropp när jag även intagit rödvin. Tydligen kan man reagera om man kombinerar rödvin och vitlök också vilket ofta sker såklart, supergott med vitlök i mat ju, men då handlar det om svavelföreningar (sulfit i det här fallet) i löken som man kan reagera på. Men man kan prova sig fram och hitta sorter som man "tål", det är ofarligt då man inte kan drabbas av dödliga risker som afylaktisk chock eller så. Och tydligen så kan man förhindra den allergiska reaktionen genom att ta Clarityn eller andra antihistaminpreparat innan man dricker vin och det är helt ofarligt att kombinera dessa.Då vet jag vad jag ska inhandla nästa gång när jag är på apoteket..
Matbloggstoppen