Tjoho fredá

Äntligen fredag, igen. Veckorna går fort när man har mycket inplanerat, jag gillart.
Den här veckan har jag fått tillbaka styrka igen och min rygg gör inte allt för ont, kanske gör vilan sitt, ska dock bränna av ett ryggpass i eftermiddag. Det är nämligen så att jag den här fredagen slutar 13 och inte ska iväg till Stockholm efter, där var jag i onsdags. Första fredagen på flera veckor så det ska bli skönt med tidig helg måste jag erkänna. Bara att passa på då byte av jobb kan komma att innebära sena fredagar.
Passar även på att göra och äta mycket annat, nu är det snart bara en vecka kvar till dietstart. Igår beställdes lite kosttillskott av prime nutrition som är det märke vi i JF athletes har spons på. Ska komplettera med lite andra vitaminer och mineraler bara så är vi i hamn sen. Kommer att skriva om vad det är för grejer sen.
Imorgon ska vi njuta av frukostbuffé på Radisson blu, något jag velat göra länge, perfekt att passa på nu.
Vi hade även tänkt åka lite längd men får nog lägga ner dom tankarna.

Igår gjorde jag ett smarrigt kvällsmål att mumsa på framför Ninja warrior där killarna från Tierp ägde.
Mixade jordgubbar + lättkvarg och en liten touch av honung - simple it is. Toppad med lite hemmagjord müsli.


Dagens intressanta - bli kvick med beskt

Läser i senaste Womens' health att om man intar något beskt precis innan träning så kan det leda till att man pressar sig 4 % hårdare. Det här leder ju i sin tur att man blir lite bättre vad det än är man tränar. Dock är studien gjord på cyklister och deras sprintpass. Men iallafall så har det att göra med att vi förknippar beskt med fara och våra kroppar kopplar in fly-och-fäkta-responsen i kroppen. 

Mitt kära Lifesum..

..Har äntligen valt att anställa mig. Jag har nog ännu inte fattat riktigt att det är sant. Men måndagen den 16/2 tar jag klivit in på mitt nya jobb och kontor.
Det är något jag inte delat med mig av här, av förklarliga skäl, allt kan man faktiskt inte skriva i en blogg. Men det här har att göra med en stor och viktig sak. Det är nämligen trivsel på jobbet och med arbetsuppgifterna. Men ni är kanske inte dumma och har kanske kunnat läsa mellan raderna. Jag har nämnt att jag mått dåligt, givetvis handlar det inte bara om min nuvarande tjänst utan även våra mörka månader november och december.
Men jag känner mig färdig på Tunabarnen. Jag har lärt mig otroligt mycket om allt som har att göra med köket, måltider, planering, ekonomi och även barn.
Men jag är en person som tycker om att pressa mig själv utanför trygghetsbubblan, för då utvecklas man ju och det vill ju jag. Jag är precis i början av min karriär och är därför lärdomshungrig. Det finns inte mer att suga ut ur tuna.
Det är även så att jag inte valt att utbilda mig till förskolelärare för att det inte intresserar mig, visst jag gillar barn fast i måtta och viss mängd.
Det ska bli underbart skönt och härligt att få bära smycken på jobbet, fina kläder, långa naglar med nagellack och få sitta ner och äta sin lunch i lugn och ro. Det ska bli skönt att slippa oroa sig för att bli magsjuk, få ögoninflammation eller influensa för att någon nyser på en. Att slippa befinna sig i en miljö där ljudnivån är hur hög som helst.
Jag har under de senaste månaderna sökt olika tjänster som har med mitt intresse att göra - kost, och gärna i kombination med träning/hälsa. Det är något jag kan babbla på om hur länge som helst. och som jag vet saker om. 
samtidigt har jag hjälpt/jobbat åt Lifesum via min enskilda näringsverksamhet och hela tiden hoppats på att en tjänst skulle kunna öppna sig där. Som jag nämnt tidigare så känns det inte som att jag jobbar när jag gör något för dem, för att det är något som intresserar mig. Att nu få befinna sig på plats istället för att i princip endast ta allt via mejl kommer att kännas jättebra tror jag. mer produktivt.
Samtidigt väntar något annat spännande idag som jag berättar mer om senare. stay tuned!
 
 

Bästa helgen på länge

Aa det har nog den här som just varit klassas in som. Förutom en molande huvudvärk som kommit och gått senaste veckan och nästan förstörde hela träningspasset i lördags. Misstänker att den har att göra med min onda rygg.
Hade en givande och mycket intressant fredagskväll i Stockholm, helt plötsligt löste sig alla mina bekymmer och funderingar. Väl hemma väntade Simpan med nylagad middag, vilken himla tur man har alltså. Däckade ganska rejält i soffan. 
 
 
På lördagen provade vi att träna på Kraftkällan Boländerna. Alla kraftkällan har gratis provträning i 14 dagar, toppen att få vistas i ny miljö. Man får verkligen ny energi av att prova nya gym så det är absolut ett tips om motivationen börjar tryta. Jag körde ett riktigt blandpass med axlar/biceps/mage.
 
 
Vi hittade även på en spegel till mig att använda vid poseringsträning. Likt en provhytt kan jag äntligen stå och titta i en och se min rygg i den andra. äntligen kan man kontrollera lite hur latsen visar sig bäst. nu är det bara att öva och öva.
På eftermiddagen väntade kalas ute  i Skärplinge för Simons brorsa men innan dess lyxade vi till det med årets första och förmodligen sista semla (iallafall för min del). fortsätter min njuter-och-äter-vad-jag-kan -nu. Givetvis innebär det i Frida-termer inte att frossa i veckorna utan att mer njuta och välja omsorgsfullt till lördagsmyset. 
 
 
och så igår höll vi till i ett kallt garage hela förmiddagen. vallning stod på schemat. 
 
 
vi ville inviga spåren i tierp med något varv. även här handlar det om att passa på medans man får. vi åkte en mil och det var underbart skönt. vilken balsam för själen, hela söndagen.
 
 
Matbloggstoppen