Diet uppdatering 4

Home at mammis place. Det är ju morsdag i idag plus att jag kände att jag behövde åka hem och samla mig. Hela den här helgen har jag haft världens noja över min form. Känt att "hur fan ska jag hinna på sex veckor". Det är det som är kvar nu.
Det är klassiska dietspöken som jag inte riktigt drabbats av ännu, nu slog de till som en riktig magspark. 
Jag vet att man blir blind men ibland måste man få vara lite ledsen och få tröst. Och även om det inte spelar så stor roll vad mina nära säger gällande formen (de har inte den kunskapen) så är det skönt att bara få kärlek och tänka på annat.
Det jag gjort för att sansa mig idag är att dels kolla på bilder på andra som tävlar - både elit och nybörjare. Helt ärligt så Är ingen av dem så tajt på alla bilder som självdömande Frida tycka minnas. Flera av dem har fylliga lår och kommer bra i placering i deras klass ändå.
Det är det hårt drivande i mig som talar, den kraft jag brukar ta hjälp av och som jag själv ibland förvånas över är så stark. Det är den rösten som byggt upp en bild av "hur det bör se ut" eller "hur de andra ser ut". 
Jag har även kollat igenom bilder på mig själv och sett framstegen och utvecklingen bara på en månad. Givetvis har jag hållit dieten och tränat på så hårt jag kan, följt planen så att säga. Idag körde jag även poseringsträning med Jossan lättklädda inne på gymet och trots att man inte känner sig helt i fas så vet jag att jag är det och körde på. Att gå lättklädd inne på ett gym (folktomt såklart, det var stängt) så faller helt andra ljus och man ser nog rätt hyfsad ut ändå.
Var lika när jag poseringstränade på Friskis.
Vill bara stanna tiden nu, jag mår så bra i min diet, är inte supertrött de flesta dagarna, har styrka kvar i gymet, mår bra i magen, har den form och vikt jag vill ha (såhär mycket väger vanliga Frida) jag trivs på jobbet, hemma i vår lägenhet och det är så sjukt fint ute, förutom att det är svinkallt då. 
6 veckor kvar till tävling som kommer att gå så fort. 
5 veckor kvar till semester.
Fick reda på att min bikini är klar med, iiii så spännande. Nu ska bara blinget på som jag har beställt. 
Två veckor tills brorsan tar studenten, lilla lilla Zrille.
Idag har jag förutom att gå promenad, poseringstränat, tränat också varit hos mormor och ätit lunch. Det var som vanligt tråkigt att säga nej till hennes goda soppa och brödet de rostade som doftade ljuvligt. Men jag har målet i sikte.
Igår lagade mammi supergod middag också med helstekt fläskfilé och mögelostsås, jag fick nöja mig med min walden farms.Igår när jag kom till Friskis hade världens bästa Maria ställt en blomma till mig där som tack för det godis jag bakat, sånt värmer i hjärtat.


Vi hann även in en sväng på gymgrossisten som hade 2-års jubileum. Jag fick en goodiebag och simon kunde smaka på alla "nyttiga" kakor som bakats.
Veckans cravings: helt klart knäckebröd med bredbar leverpastej och gurka, fy så fint. Något jag kommer att äta på buffén dagen efter tävling.

Och så var det dax för månads update Igen:

3/5 - 15
 
vikt: 50.9 kg
höfter/mage: 69,5 cm
rumpa/stuss: 89,5 cm (med trosor på)
under byst: 72 cm
lår, övre: 51 cm
lår, nedre: 41 cm
vader: 35 cm
biceps: 26cm
axel: 36 cm
byst: 78 cm

31/5 - 15
 
vikt: 49,5 kg
höfter/mage: 69,5 cm
rumpa/stuss: 88 cm (med trosor på)
under byst: 71 cm
lår, övre: 50 cm
lår, nedre: 40 cm
vader: 34.5 cm
biceps: 26 cm
axel: 36 cm
byst: 76 cm


SnurrFrida

Alltså vilken förvirrad dag jag haft, eller det är några småsaker som beror på att jag har lågdag - totalt 23 g kolhydrater i omlopp. Som att jag helt plötsligt inte kommer in i min telefon för att pinkoden inte funkar när jag startade den. Vafan, jag har ju inte bytt kod.? Inser sen att jag försöker låsa upp med min knapplåskod. Garv.

Den här veckan har verkligen varit varierande och kul på jobbet. Fasiken så jag trivs, och tiden har gått så fort. Sån lyx att få jobba med sina intressen, helt klart.
Blev ingen film för mig igår, allt blev så framskjutet och jag insåg att jag hade lite saker att fixa hemma. Sicken tur också för att det visade sig att de kom igång med rullen sent och att den var lång och seg.
Jag märker också att ju närmare tävlingen jag kommer så är all tid dyrbar. Posering, posering,posering säger jag bara, har både nött igår och idag.
Det börjar släppa på benen nu, sakta men säkert. Idag körde jag plyo på lunchen och det funkade verkligen bra. Älskar det för att det är så jobbigt och mjölksyrabildande. Det var också riktigt skönt att få ett långt break mellan träningstillfällena nu, min kropp behöver det och mina ben känns allmänt trötta. Mina steg upp i trapporna på centralen är inte snabba kan jag säga, mör är bara förnamnet.
Något som alltid händer mig när jag går ner i vikt är att jag domnar bort i benen, på en gång. Att sitta på pendeln är en pina, funderar starkt på att ta med mig en kudde. Att sitta på jobbet är också riktigt jobbet, försöker att varva med att stå upp men det är tungt det med. Mina stackars små ben.

Checka in via mindful eating

Jag är sämst. Eller rättare sagt, för att vara snäll mot mig själv, ännu en gång har jag tänkt en god sak som blivit så himla dålig. Den här gången handlar det om att Simon sagt åt mig att försöka ladda ner poddar, göra offlinelistor på Spotify osv. för att inte streama och dra jättemycket internet via det. Har märkt att mycket surf på min telefon går åt när jag nu pendlar till Stockholm men även pga min tävlingssatsning som kräver en hel del cardio på egen hand. Då vill man ju surfa och lyssna på musik för att inte bli uttråkad. Jag har alltså denna månad redan fått betala för mer surf.
Jag börjar under lördagskvällen och under söndagen ladda ner pod efter pod, fixar listor osv. i min lägenhets lugna vrå, tänker jag. Ute på min promenad får jag sms igen om att surfen är slut. Va? Efter 2 dagar liksom? Fattar nada..
Tills jag inser att jag stängt av Wi-Fi när vi var på stan på lördagen för att telefonen försökte logga in på studentnätet som ligger kvar sen gammalt, har inget inlogg längre så klickade bort.. Och glömde sätta på wi-fi igen väl hemma.. Ghaa är så arg. Det suger verkligen att åka pendel utan internet.
Men jag försöker öva på hur det var förr i tiden, läsa tidningar eller sova istället det är väl nyttigt det med. Att vara mer medveten i det man faktiskt gör.

I måndags var det jag och Lovisa som kirrade frukost på jobbet igen, sista gången innan min diet. Det blev en hälsosam en igen med avokadosmoothies, mitt fröknäcke, proteinrika pålägg osv. Lite skillnad på när de andra gör med juice, desserter och ostar. Health it is. Men fick nöja mig med att kolla på, och äta min goda gröt. Älskar den, med proteinpulver i blir den så himla mycket mer mättande. Jag har hittat mitt knep med naturellt pulver och lite vaniljsmak för att få den att smaka så mycket vanlig gröt som möjligt.

Gjorde ju fransar i söndags, är så nöjd som vanligt, underbart på morgonen när tiden är knapp.


Trodde att måndagen skulle bli en pina, dagen efter lowday, behöva fixa frukost åt andra och sen få äta frukost själv senare än vanligt. Men den dagen gick verkligen strålande. Smällen kom igår, hade en riktigt tuff dag när jag var extra hungrig, snurrig, svimmig osv. Blev bättre framåt kvällen när ett gympass skulle avverkas. Som tur var.
Fast så lång tid har gått på dieten så kan jag inte veta på förväg hur jag kommer att reagera i vissa situationer. Det är lite smådrygt Och tänker att man kanske måste göra flera dieter för att veta. Något som är bra är iallafall att kroppen alltid minns det mest jobbiga och använder det som referens. När jag haft riktiga skitdagar som är ca 4 stycken under hela den här dieten så känns allt annat så mycket lättare, i jämförelse.

Idag klev jag upp extra tidigt för att gymma innan jobbet då det är filmkväll där ikväll. Min kropp och allra helst ben är riktigt slut/trötta. Hade som mjölksyra hela passet kändes det som.Ska bjuda er på något mycket intressant som jag inte skrivit om, nämligen den föreläsning om mindful eating som vi var på på fitnessgalan.

Dagens intressanta - att äta medvetet, checka in exempelvis

Det var en tjej som heter Camilla Rova som höll i den, mycket bra var hon som föreläsare.
Hon hade med sig flera bra punkter att minnas och ta med sig i sin strävan att bli mer medveten. Något jag vill bli, inte för att jag har svårt att hålla fingrarna i styr när det kommer till godsaker. Aldrig skulle jag omedvetet ha stoppat i mig för många godisar, eller någon mat föresten. Nej det är mer en bit för någon annan att jobba med. Jag själv kan plocka andra delar att bli bättre på. Det är det som är det fina med mindful eating, man kan göra det i flera nivåer.

Hennes ord var:

SOAS

Stanna upp
Observera
Acceptera
Svara/släpp

Vilket innebär som exempel att en tjej blir dissad av sin pojkvän eller att dom grälar. Hon blir sugen på choklad som hon går och köper och sedan äter upp. Det man kan göra i den här processen är att bli mer observant och identifiera sina beteenden.

Tjejen känner att, oj jag är sugen på choklad. Orsaken är att jag är ledsen för att min kille var elak. Hon har kopplat ihop känslorna och kan nu själv avgöra om hon:
1. Väljer något hälsosammare att äta eller någon annan aktivitet som får henne på andra tankar.
2. Hon är medveten om att hon blivit sugen på choklad och varför men tillåter sig själv att medvetet njuta av en bit choklad.
Båda är såklart rätt men bäst är ju att lära sig att kunna trösta sig med annat än mat, att bryta vanemönstret.
Precis som när man vill bli av med vilket beroende som helst. Det är görjobbigt i början, så är det för alla, men sen går det lättare.

Något jag tar med mig från föreläsningen, en av flera såklart, är att "checka in" vid varje måltid. Det innebär inte att man måste be en bordsbön inför varje måltid utan mer slappna av i 30 sek- 1 minut innan man hugger in på lådan eller tallriken. Vad är det man ska äta? Vad finns på tallriken, hur kommer det att smaka och lukta? Vilken textur. Njuta av varje tugga. Det här är jag extremt dålig på och är sällan HÄRvarande under måltiden. Jag sitter med ansiktet i tv:n, telefonen eller tidningen och skopar in maten. Ändring ska det bli!
Matbloggstoppen