Skevheter i vardagen och "det farliga glutenfria"

Igår var en riktigt jobbig dietdag. Det kändes som att all mat/energi jag åt gick till att prestera på jobbet så när jag väl var hemma för att ladda om för gym så kände jag mig som en urblåst ballong. Den här sjuka förkylningen har fortfarande inte gett med sig så helt plötsligt kan jag räkna mig till skaran som gått och varit sjuk längre än 1 månad i sträck. Det är inte det att jag känner mig hängig, febrig eller har halsont. Det är bara min ena borre som är igentäppt och måste snytas hela tiden och så verkar det hänga ihop med det lock som jag fortfarande har över örat på samma sida. Detta eviga tjutande gör att jag får extrem huvudvärk i den högra sidan av huvudet, väldigt obehagligt.

Jag fick släpa mig energilös till gymet. Som tur är har jag bästaste pojkvännen som stöttar mig och kör passen med mig, eller åtminstone de flesta jobbiga delarna. Inte nog med det så klockar han mina cykelintervaller jag har efter varannat pass så att jag bara behöver fokusera på att trampa och sen återhämta mig, guld värt <3
Vad som för mig blir skevt i denna typ av värld (tillfälliga liv) är att för att peppa mig själv så lockade jag mig med en cancerkaka..
Tar du dig igenom det här får du knapra på en cancerkaka.

När jag skriver så så menar jag givetvis riskaka. Snabb energi som får slinka ner direkt efter passen, om man vill. Har hittat en ny sort med lite mindre cancer. Den är gjord på bland annat quinoa.


Vad jag tycker om smaken kan jag tyvärr inte skriva, den kaka jag lovat mig själv fick bli Simons då jag direkt efter passet skulle trycka lite kött och potatis. Trodde aldrig att jag skulle känna att jag inte hinner äta allt som står i schemat, så är fallet just nu. Simon däremot gillade den mycket - god smak, krispighet och alltså inte alls så kompakta de kan vara vanligtvis. 

Att pressa sig själv ligger otroligt mycket på det psykiska. Man kan lura sig själv, likt jag gjorde. Nu fick ju jag en belöning ändå, riktig mat efteråt. Men man kan sätta upp nästan lite vad som helst som milstolpe.

Dagens intressanta - "det farliga med glutenfri kost"

Glider glatt in på en länk med denna rubrik, eller inte glatt kanske, tänker snarare "ånej vad har forskningen kommit fram till nu som alltså lett till en totalomvändning".
Som jag befarat fanns där ingen ny forskning med totalomvändning, det man pratar om är att folk som börjat äta glutenfritt kan ska en typ av intolerans av uteblivet intag. Lika att man helst inte ska diagnostisera sig själv för att det då är lätt att missa riktig intolerans. But hello!? Om man slutat äta raffinerade produkter innehållandes fyra ggr höga glutenmängder än vanligt så är väl det en vinst i sig. Tanken är ju att aldrig gå tillbaka till ett sämre leverne. Då är det ju inte ett problem längre? Känns som att nyheterna ibland har för lite att skriva om.

5 saker du inte visste..

.. Om mig gällande. VAD SOM FÅR MIG ATT SKRATTA.

Var allt för längesen nu, därför har jag knåpat ihop en. Kanske kan den vara användbar om du stöter på mig och vill få mig att skratta, för det är det dagens tema handlar om. Jag nämner dem utan inbördes ordning.

Klas Eriksson: vet du inte vem han är så är det hög tid att youtuba honom. Herrejöses så jag skrattar, förmodligen för att jag allt som oftast räknas som norrlänning (skurre ligger i Södermanland men det fattar ingen) och därför känner igen mig i skämten.

Dåliga tv-reklamer: älskar Judith och Judith (är det tele2?) tillexempel. Eller just nu eskimåreklamen med de två små pojkarna. Skrattar till varje gång han sprattlar till. 

Stand up: det är något jag uppskattar och börjat gå på mer och mer. Man skrattar så att man får ont i magen. Big like.

Torra skämt: älskar kort som folk lägger upp med texter på Instagram, typ den där:

Filmklipp där folk slår sig: om ni tänker americas funniest Home videos fast sånna filmer där typ båtar välter, båtar glider i sär så att någon går ner i split, mer sånt. Tycker inte att det är kul när de slår sig supermycket.Ja det är måndag igen och en ny dag på jobbet. Höll en liten presentation imorse gällande en grej/verktyg jag tagit fram åt dem, på engelska. Var lite smånervös och försöker nu att vara stolt över mig själv. Nöjd över att jag pratade inför alla på ett annat språk. Något jag skulle ha haft större besvär med för något år sedan. Det är nice att bli äldre och lugnare, lite beror det såklart på alla föreläsningar jag hållit det senaste året.

Resten av dagen har rullat på och vi tänker så att det knakar, vips så har arbetsdagen blivit längre än 9 timmar. Men det gör inget, jag räknar liksom inte timmar tills jag slutar, det är ju så roligt. Precis som ett jobb ska vara. Det kan alltså visst vara kul att jobba, knäppa människor som tror att det inte är så.

Arsenik i ris leder till cancer

Pip-Frida forsätter. Locket är kvar och så även pipet. Men det är bara att tänka bort och köra på. Idag har vi haft en sån där nytto-dag. Vi har köpt hyllor som vi monterat ihop för att få lite ordning nere i förrådet. Samtidigt har vi kryssat mellan tv:n och alla skidsändningar varvat med handling på Gränby (svårt att få det att gå fort på en lördag, ni som provat vet). Alltså herregud så bra Kalla är, vilken stjärna. Bara jag fick ju rysningar från den massiva publiken i Falun, tänk ca 50 000 personer liksom, hoppas hoppas att hon hunnit uppskatta och ta del av det. i tv-sändningen nu ikväll sa hon att hon hunnit suga lite på den karamellen men var tvungen att fokusera sen väl på tävlingen.
Vi har även kastat sopor och äntligen vet jag vart en återvinningscentral finns i Uppsala, grattis liksom, har bott här i över 3 år.
Hittade riktiga vårtecken ute:
 
 
Dessutom kvittrade fåglarna riktig mycket idag. Vi är verkligen på väg mot ljusare tider.
 
då var det lördag igen också vilket brukar vara mina fridagar. Var dock lite mer beredd den här gången, att jag inte är sårskilt mätt efter min grötfrukost osv. Att man inte får köpa godis på affären utan bara svansa förbi godishyllorna.
Att få äta oxfilé är verkligen inte fy och skam ändå, ugnsrostad potatis är himla gott det med.
Snart ska jag mumsa i mig det här också, hello there låtsas kanelbulle:
 
 
Dagens intressanta - Arsenik i ris leder till cancer
 
Har ni hört det senaste gällande risprodukter? Det var för någon dag sedan på nyhetssändningen. Man har kommit på att ris innehåller Arsenik som är ett av de mest cancerframkallande ämnen vi har i vår miljö och mat. Detta för att det finns i vårt grundvatten och alltså kommer in på risplantagen, riskornen hinner absorbera massor. För de som inte vet så odlas ris under vatten på stora åkrar. Ris är också den produkt som besprutas nå oerhört för att inte skadedjur ska förstöra allt som såtts. Till råga på det så ska varan transporteras sjukt långt också. Detta har jag tagit upp för men är alltså en av orsakerna till att jag väljer mer lokala/svenska/närodlade alternativ som matkorn eller mathavre som kolhydratskällor. Men sedan har ju jag också läst en herrans massa böcker om just ris, vetemjöl och raffinerade produkter och vad de gör mot våra kroppar. Vad de ökar risken för osv. Det är därför lite lustigt nu när det kommer upp information på tv och nyheterna ca 1,5 år senare. Men så är det, saker måste ta tid. 
Iallafall har man gjort mätningar på olika produkter för att se halterna och tydligen så tål man mindre ju mindre kropp man har, ganska logiskt egentligen. Därför så kan barn som får sånna där rice krisp flingor till frukost och sedan äter riskakor till mellis nå för höga nivåer snabbt. 
För att hitta hela artikeln, film och lista över "farliga" produkter så kika HÄR.
 
Jag själv känner mig ganska nöjd över att jag skippat de rekommenderade riskakorna efter träning allt som oftast.
Får det lov att vara lite cancerkakor?
Matbloggstoppen