Glad Valborg

Eftersom jag, det smartot, anmält mig till loppet på lördag så blir det ett nyktert Valborg för min del. På ett sätt är det inte hela världen, Valborg äger rum även nästa år och då vill jag köra sill-lunch och hela köret, men det är himla festligt i Uppsala ändå. Alla som kommer hit har ett glatt humör oavsett väder och vind. Krogarna säljer drinkar i överflöd, butikerna potatissallad till grillbiten och korvgubbarna korvar i massor i ekoparken. Staden och ekonomin flödar. Om det är någonstans man ska fira Valborg så är det i Uppsala oavsett om man är student eller inte. 

Jag fick min dos genom att tillbringa några timmar i eko-parken om än nykter. Det gick ypperligt och jag är riktigt glad just nu. Trots alla väderrapporter så trotsade både studenterna och solen dem och sken i kapp i parken. Det var varmare än förra året och ett tag, hör och häpna, satt Fridan i t-shirt. Först hängde jag med mina uppsalatjejer


Sen drog de till champagnegaloppkö och jag umgicks med mina andra gobitar

Nu lämnar jag stan för grillning och umgänge med mitt hjärta som jobbar långdag idag och har en trasig bil och alltså inte kan ta sig till uppis :/

Klubbad säl och 1000 * 10

Det här med att jag inte är pollenallergiker utan bara "lite känslig" är nog något jag får lägga ner. Efter helgen får jag sjukt ont i halsen så fort jag kliver utanför dörren. Huvudet värker och det kliar i ögonen. Att cykla sträckor som är längre än 10 minuter långa är en pina. Jag känner mig som en vampyr som inte alls vill vara ute i det fina vädret. Allt är jobbigt, även att träna. Imorgon är det jag som besöker Apoteket för att inhandla tabletter 


Ikväll kom Camilla hit från Uuume. Vi gick på HIT med Kajsa och sen drack vi te och åt fruktsallad och pratade en massa. Så himla skönt att få träffa mina tjejer på riktigt igen, nu innan valborgsfirandet drar igång. Ja det var himla mysigt.


Svett & Etikett

I torsdags fick jag en serie länkad till mig i födelsedagspresent av fina kikki, hon trodde att det skulle passa mig. Hon skrev även "Jag önskar dig en heeeeeelt fantastisk dag! Unna dig allt du vill, om det så är 3 HIT-pass på raken Du är bäst!!" vilket var roligt och så himla sant och något jag gjorde. alltså inte tre HITpass på raken men det jag ville och kände för på min födelsedag och inte det alla andra vill att man ska göra. Så gör jag visserligen typ jämt nu och jag tycker att alla ni andra borde prova det med. Men det hör till en annan story.
 Vilket fantastiskt program det var - Svett & Etikett. det är en nyproduktion av Kalle Wahlström som kommer att gå i flera delar där han provar på olika träningsformar. Först ut var min favorit - body building där han får hjälp av Helene Ahlson att dieta i någon vecka och sedan tävla i Luciapokalen.
 
Det här är verkligen passande för någon oinsatt att titta på om man ändå är lite intresserad av att veta hur det går till. programmen är bara 30 minuter långa så det är perfekt längd även för den som "inte har tid".
Titta på den tycker jag, det är intressant och jag blir sugen på att tävla helt klart.
Vi får se om suget blir ännu större efter helgen 10-11/maj när jag ska på fitnessfestivalen i Stockholm och kika.
 
 
 
http://blogg.svt.se/svett-och-etikett/forsta-avsnittet-ute-nu/
 
Var gärna extra uppmärksam vid 23.50 då Daniel Andersson är med och håller i gummiband som en annan kille pumpar upp sig med. Det är en barndomsvän från Äby som snart själv kommer att entra scenen.
 
 
Matbloggstoppen