Fridan ej odödlig

Ligger i sängen redan, den här eftermiddagen/kvällen har jag varit helt nockad. Det här slutet på veckan blir inte alls som jag tänkt, så tråkigt. Imorgon väntar kick off med jobbet men jag har dragit på mig en sån där förkylning ni vet när det känns som att huvudet är intryckt. Näsan ser ut som Rudolfs efter allt snyt. Jag är likgiltig till det mesta och inte peppad alls på att befinna mig någonstans där det är kallt, hålla på med teambuilding osv. 
Så fruktansvärt tråkigt men för en gångs skull ska jag nog lyssna på min kropp, ge den återhämtning, mer sömn osv. 
Kanske gjorde lunch run sin del i det här, något som körs varje vecka på jobbet men som jag inte varit med på pga diet och sen skadat knä. Vi körde Dock bara löpning som uppvärmning sen TABATA med burpees, mountain climbers, 180 graders hopp och armhävningar. Alla tyckte att det var jobbigt, inklusive jag.
Iallafall så har vi fokuserat den här veckan på att bryta vanor. Jag har gjort en massa saker annorlunda, mycket som gör mig till en bättre medmänniska. Men att vara med på lunchrun var en ny grej iallafall.
Att bryta vanor kan vara nyttigt för alla att prova tror jag. Väldigt lärorik.
Nu sova för att se hur förkylning utvecklar sig..



En ren lördag

Alltså så värt när helgerna är fina. Jag blir så mycket piggare och försöker vara ute mycket.
Fredagen var ju lite halvjobbig, dels för att det var efter torsdagens nedstämdhet och det var svårt att ladda om för fredag och ytterligare arbetsdag faktiskt. 
Men på kvällen väntade discopass ihop med Simpan, så glad över att han kör dom här brutalpassen med mig. Dom är jobbiga, man måste vara skärpt och peppad och det är himla händigt när man får hjälp i vissa övningar. Kände av både vilan på torsdag plus den smörgåstårta jag ätit och hade mer energi än vanligt för att vara fredag faktiskt.
På kvällen slängde vi ihop den där supersmarriga kanelbullekladdkakan jag lagt upp recept på.


Apropå laddning eller inte så har jag ju sedan tidigare konstaterat att jag inte funkar bra av shitload. Mina träningspass på söndagar brukar verkligen inte klassa att kvala in till historiens bästa, snarare de sämre som man helst vill glömma. Jag blir en zoombie, hungrig, otrevlig och svag sådan. Förra söndagen tog priset och jag pallade verkligen inte många reps i varken chins eller dips. Min kropp var så tung och kändes inflammerande och värkande, jag blir verkligen sockerbakis efter fridagar.
Den här veckan har jag därför provat att spara dem till söndagen och behärska mig. Haha låter helt vrickat men det är så lätt hänt att det blir för mycket just för att det är lördag.
Alltså träningen imorse gick så mycket bättre (samma pass som förra söndagen)


Viktade chins och dips. Gick så jävla bra idag. Plus cykelintervaller i 30 min.

Vi hade alltså mysfrulle idag istället för igår. Provade att rosta Under vårt taks paleomüsli, den blev så himla god. Yoghurt med frukt blev det också, Wasas surdegsknäcke som är såå himla gott och sen mitt glutenfria bröd. Ost och leverpastej, I lööööv frukostmat.




Eftersom att det här var ett sånt vinnande koncept blir det nog samma nästa helg. Jag ser på lördagen istället som en dag när rena livsmedel äts men i lite större mängd. Jag sover så mycket bättre, har inte ont i magen och vaknar upp så pigg, stark och fräsch. Yes. Socker och mjöl är fan inte bra grejer i för stor mängd.

Samtidigt lades tid till matlagning igår, gjorde min blomkålspizza med sockerfri pizzasallad och hamnar på samma macros som en vanlig middag. Så himla gott och smakrikt.


Sedan hade jag provat göra en rawcake med jordnöt, kakao, kokos och banan. Den blev så god och bra.


Innan det hann vi med både träning och sen ett besök i skogen, fick med mig Simpan. Vi hittade svamp direkt. Den fick toppa pizzan sen.




Idag har förutom träning varit på kalas hos brorsan, där väntade en massa bakverk.


Nu ladda upp inför kommande vecka med lite persisk mat. 

Kanelbulle kladdkaka med falsk "vaniljglass"

Alltså den här bullen blev löjligt lik originalet helt utan att det var mitt syfte. Jag har i års tid försökt få till deg och liknande som ska få samma karaktär som vetedeg vilket är svårt när man bakar glutenfritt. Den här gången var mitt syfte att få till en god kladdkaka, hade sett bilder på lite olika håll som fångat mitt intresse, passande nog också då det vankas kanelbullens dag nästa vecka. Kör man den lite längre i ugnen så får man nog till en "riktig" fast kanelbulle, utan socker och gluten, lågfett och högprotein. vilken grej! Glassen är min nya favorit - vanilj gjord på banan och proteinpulver som bas, sen väljer man vilken vätska att tillsätta beroende på fetthalt och krämighet som önskas. igår blev det vaniljpulver och lättmjölk.
 
 
 
Kanelbulle kladdkaka med falsk "vaniljglass"
 
2 port (291 kcal/port)
protein 36 g
fett 6 g
kolhydrater 25 g
 
Glass:
1 banan (110 g) fryst minst 4 timmar och skivad i slantar
0.5 skopa vaniljproteinpulver
1 krm vaniljpulver
ca 1/4 dl lättmjölk
 
Bulle-bas:
1 ägg
2 äggvitor
1 tsk bakpulver
10 g (1/4 dl) havremjöl (havregryn mixat till pulver)
ca  1.5 skopa (45 g) vaniljproteinpulver (jag blandade whey 80 cookie dough och gourmet pro vanilj som är mer som kasein)
1 krm vaniljpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/4 dl lättmjölk
1/2 tsk kokosfett till form ca 12 cm
lite pärlsocker till garnering
 
kanelswirl:
1 msk kanel
1 msk sötningsströ
1 msk vit fiber syrup
1 msk kokosmjöl
ca 1/4 dl lättmjölk
 
Gör såhär: Sätt ugnen på varmluft och 175 grader. Mixa den frysta bananen plus proteinpulver i en mixer. tillsätt vaniljpulvret och häll sedan i mjölken sakta medans mixern körs tills du får en glassliknande konsistens. skopa över i en bunke och ställ i frysen medan kladdkakan blir klar.
Börja med att blanda ihop kanelswirlet. tillsätt så mycket mjölk att röran inte är helt fast utan går att forma lite.
Mixa ihop smeten till bullen och häll i en liten form (12 cm) smord med lite kokosfett. Klicka ut kanelsmeten i bullesmeten och dra sedan runt det med en tandpetare så att det fördelas något och blir som ett swirl. Toppa med lite pärlsocker.
 
grädda i ugnen i ca 5-10 minuter. tills kakan börjat stelna och fått fin gyllenbrun färg.
Servera ihop med glassen.
 
 
Matbloggstoppen