Laxlasagne med sojabönsplattor

Alltså ÄNTLIGEN har Risenta kommit ut med lasagneplattor gjorda av sojabönor. Ja alltså likt den spagetti som redan finns ute på marknaden och är den enda pasta jag äter sedan år tillbaka. Jag saknar inte alls vanlig pasta faktiskt, det är lite som att bli av med sitt sockersug, när det väl gått en tid så har man inget sug kvar efter det. Fördelen med sojabönor är också att det är så proteinrikt att det inte är något som helst problem att välja vegetarisk fyllning i och man står sig länge på inte allt för hög energimängd. Förra veckan gjorde vi keso och spenatlasagne med röda linser i. Denna vecka blev det lax och torskfyllning istället för linser. Ni bara måste prova, det är så enkelt när man använder sig av färdig ostsås att spä ut keson med, yes ibland får man använda halvfabrikat.
 
Lasagne med sojabönsplattor
 
Lax/torskfyllning
4 serveringar (ca 400 kcal/port)
 
Tomatsås
1 förpackning krossade tomater
1/2 gul lök
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljong
salt, peppar
valfria kryddor (jag tog oregano, paprika, timjan)
 
ostsås
1/2 förpackning färdig ostsås (2,5 dl)
200 g lättkeso
2 laxfiléer á 125 g styck
1 torskfilé á 125 g
100 g tinad spenat
muskotnöt
 
1 förpackning Risenta lasagneplattor med sojabönor
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och pressa vitlöken och fräs i en stekpanna. Häll över krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Häll på 1/2 dl vatten och låt småputtra ett tag.
Blanda ihop allt till ostsåsen, hacka fisken i små bitar och rör runt. Ta fram en ugnsfast form och varva vit sås med tomatsås och lasagneplattor. Avsluta med ett lager vit sås och kör i ugnen i 35-40 min. Vi åt med min goda sockerfria pizzasallad, denna gång hade jag haft i finriven rå rödbeta, det var jättegott.
 
 
Vegetarisk fyllning
4 port (ca 400 kcal per port)
 
Tomatsås
1 förpackning krossade tomater
1/2 gul lök
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1/2 grönsaksbuljong
1 finriven morot
ca 3 dl kokta röda linser
salt, peppar
valfria kryddor (jag tog oregano, paprika, timjan)
 
Ostsås
1/2 förpackning färdig ostsås (2,5 dl)
200 g lättkeso
150 g fetaost 10%
100 g tinad spenat
muskotnöt
 
1 förpackning Risenta lasagneplattor med sojabönor
 
Gör såhär: Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och pressa vitlöken och fräs i en stekpanna. Häll över krossade tomater, tomatpuré, finriven morot, buljongtärning och kryddor. Häll på 1/2 dl vatten och låt småputtra ett tag. Lägg i de kokta linserna på slutet och låt bli varmt.
Blanda ihop allt till ostsåsen, smula ner fetaosten och rör runt. Ta fram en ugnsfast form och varva vit sås med tomatsås och lasagneplattor. Avsluta med ett lager vit sås och kör i ugnen i 35-40 min.

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen