Bönpasta

För några veckor sedan pratade vi om Bönpasta i skolan. att det skulle komma nåt nytt gjort på bland annat svarta bönor och mungbönor. Läste även om det i min fitnesstidning och blev liksom sugen på att prova det. Tyckte att det skulle vara super att använda det när man lagat en vegetarisk gryta för att få upp proteinkvaliten. Lite skillnad än att äta vanlig pasta liksom. Men nu har jag letat i butiker och hittar det inte. Någon som vet vart man kan köpa dessa? 
 
 
Om det är någon som är sugen på att prova så kostar en förpackning ca 45 kr och ger 6 portioner. Helt överkomligt pris om man äter något mestadels gjort på grönsaker (billigt) till. 

8 livsmedel som trollar bort putmagen

Det är rubriken som möter mig när jag loggar ut från min hotmail. Jag kan inte låta bli att lägga näsan i blöt och bara kolla vad dom nu hittat på. "Ät det här i en vecka - och märk skillnaden på magen och hälsan" står det sedan. jag börjar bläddra bland de 9 livsmedel som ska göra under. 
1. bladspenat
2. probiotisk yoghurt
3. Tomater
4. Blåbär
5. Morötter
6. Svarta bönor
7. Valnötter
8. havregryn
 
En salig blandning alltså. Lite längre ner lägger dom till - på sikt förebygger man en rad "livsstilssjukdomar". Men det jag undrar är, är det det här man ska leva på? Dom anger ju i vikt eller styck hur mycket man bör stoppa i sig men inte om det behövs annat osv. Sen älskar jag att de även anger att man kan få i sig morötter genom att äta morotskaka, är det bra då alltså? Alltså det är ju inte märkligt att folk inte vet vilket ben dom ska stå på, vad är rätt och vad är inte rimligt. Tack gode gud för att jag går min utbildning..

Pulsklockan - my BFF

Vilket fantastiskt påfund, pulsklockan. Jag har en otrolig användning av den i min träning, visserligen bara under löpning och spinning men det är inte så bara. Under mina spinningpass har jag en tendens att svimma lätt, vet inte helt vad det beror på men misstänker att det är dåligt med syre där inne och att man kropp är dålig på att ta upp syre.Iallafall så går det utmärkt med klockan då jag vet vid vilken puls jag kan ligga innan jag blir svimmig. På så vis kan jag spinna på utan problem. Alla borde ha en pulsklocka. Med den kan man pressa sig själv till det yttersta om det är nödvändigt vill säga. exempelvis om man tränar inför ett lopp eller så.
 
 
apropå lopp så anmälde jag mig ikväll till Blodomloppet. En flack mil som går här i Uppsala i maj och som blir som en liten morot till löpträningen. 
Jag tjatar om att jag mår bra hit och dit, ni som följer den här bloggen måste ju ha börjat ledsna. Men jag tror att det är viktigt att höra och tycker själv att det är intressant att se hur man kan lära känna sin kropp och veta vad som passar bäst. jag vet och känner direkt när jag slarvat och "fått" i mig för få kalorier i måltiderna, då blir jag trött och orkeslös och får kämpa extra hårt på passen. Detta kan jag också veta för att jag mestadels vet vad det jag äter innehåller både om man ser till makronutrienter (kolhydrater, fett och protein) men även kalorier. Något jag provade idag och som verkligen gjorde skillnad är att jag inte bara åt en frukt utan även en hemmagjord "bar" till mellis. receptet hade jag hittat i "Muskelmat-boken". Jag var inte alls lika dödshungrig eller orkeslös. Fick även känna på "runners high" efter spinningpasset. Underbart vad livet har att erbjuda.
 
 
Matbloggstoppen