Silén!?

Sorry för sjukt dålig uppdatering, ändå har massor av roliga saker hänt.

Men börjar med att lägga upp den här bilden, alltså kära anita hjälme eller föresten Åke spross som skrivit artikeln. Vad fan är silén, ett efternamn? Och man behöver inte alls ta tillskott. Visst vi har selenfattig jord i Sverige men alla andra grönsaker som vi importerar och äter då? Det är inte många som har brist.

röd eller blå

Vi har levt med varann ganska länge nu, ibland har du varit frånvarande ett ganska långt tag, för att sedan komma tillbaka igen vissa gånger för att ge dig av igen ganska fort. jag har tyckt att det har varit väldigt skönt faktiskt. för du tar liksom inte med dig någon positiv energi, enbart negativ och oftast helt i onödan. du lägger dig i det mesta som man gör och ska liksom peta i det och tycka en massa. som du egentligen inte har med att göra. jag orkar inte känna dig helt i onödan faktiskt! ÅNGEST, vilket patetiskt namn du har.
och just nu, för att jag inte riktigt börjat plugga inför tentan som är om flera veckor, eller gjort klart föreläsningen till den där gymnasieskolan, herregud jag har ju varit på föreläsningar och tränat/motionerat istället. skulle jag inte gjort det så hade du ju kommit och påpekat en massa om det istället.
jag vill göra slut! är det ok för dig? äh jag skiter i svaret, så får det bli.
har haft en underbar helg. Vi har varit på en grymt anordnad after ski fest ute i fina fagerviken men underbart folk. det går nog inte med ord att beskriva hur lyckad den blev, inte heller hur förbannat bakfull jag var i söndags...
bilderna är som vanligt inte dom bästa och inte heller så många blev det från min sida. väntar fortfarande på att "vimmelfotogragen" ska lägga upp.
dagens intressanta
jag har många gånger funderat över vad det är för skillnad på blå och röd jäst. fick svaret idag. i den röda är det en annan bakterieflora som producerar mer koldioxid än de i den blå. på så vis får man en större volym på den deg man har i det i. alltså så gör det inget om man använder den röda i bröddegen eller blå i bulldegen. de som bor i den röda gillar bara socker mer och äter fortare och därför bildar de mer koldioxid. fast givetvis så är det väl bra att ta "rätt" om man står i en butik med båda.

surispizza

Åh vilken underbar dag det har varit. väldigt vårlikt. har varit på gymet och kört ett givande axel- och bicepspass sen även varit ute och löpt i solen. kan numera använda tunna löparkläder och inget pannband. solen  riktigt stekte. underbart helt enkelt, jag svävade fram. bara att njuta nu innan pollen slår ut. mådde inte allt för bra förra året av det.
jag har också givit mig på pizzasurdegsbak. kör ett bildregn. jag är grymt nöjd med resultatet iallafall. herregudanes vad gott det var.
det som skulle vara uppe på
degen som vilat i kylen. (ni ser på färgen att den är lite mörkare än "vanlig" deg)
tomatsås
hemmagjord pesto
utplockad är ugn
vi dukade upp framför tv:n
mums
Dagens intressanta

Alla som kokat blomkål vet att det luktar prutt. Det beror på att det i blomkålen finns svavelkomponenterna som frigörs vid kokning, speciellt om man överkokar och grönsaken faller sönder.
Matbloggstoppen