höstfeelings

Den är på intåg nu, hösten. Det är nog bland de sista dagarna man kan kila till gymet med shorts, i förmiddags var det verkligen gränsfall trots att solen sken.
Blommorna i lådan har bytts ut mot ljung.
 
 
jag vet att jag kanske är lite tidig men vi var på Bauhaus så då slog jag till. Plus att det bara kommer att susa till och sen är det snorkallt och regnigt och man har ingen lust att ta reda på lådan.
 
Ett annat tecken är att jag känt lukten av mogen frukt, ett typiskt hösttecken. I veckan ska jag göra kräm av alla äpplen i träden på tunabarnen. 
 
Vår renovering går framåt. hela förmiddagen igår gick till att handla in en massa material men sen gick det fort. Vi ska sätta upp hyllsystem osv. så det blir ingen bild nu. Men jäklar så trött man blir av att shoppa och måla. kolla in den här skönheten som jag tjatat mig till ett tag nu, äntligen gav han med sig, den där Simon:
 
 
Den kostade ju litegranna så det kan man förstå, men tänk, alldeles strax har vi belysning till frullen. Sån himla fin som man kan ha värmeljus ovanpå, går även avv skruva om så att man kan ha levande ljus. fatta fint till jul :)
 
Mot kvällningen åt vi pulled beef, en coleslaw på blomkål och fänkål och även glutenfritt foccacia. alltså fy tusan så gott det här brödet blir.
 
 
 
Måste ändå säga att pulled chicken på innerlår vinner i smak. det är ju så himla gott.
 
På fredagen slängde jag även ihop Susannas cinamon bun cheesecake och ja - som den cheesecaken smakade kanelbulle. Idag åts den som mellis när jag var ute och plockade svamp i skogen. Eller letade rättare sagt, hittade ynka 3 stycken.
 
 
Helt fantastiska näringsvärden - 219 kcal, 21,5 g protein, 11,9 g fett och 9,3 g kolhydrater. Energimängden är alltså som en banan fast mycket mer protein i.
 
Igår kväll intogs mer fett- och sockerfyllda alternativ vilket resulterade, som vanligt, i en ond mage och en natt där jag svettas som tusan. Idag har jag varit lite zoombielik också och gympasset går inte till historien som det bästa. Att man aldrig lär sig. straffade mig själv med att ta i och få jobba ännu mer med en bonusövning så förhoppningsvis har man lite träningsvärk i magen imorn. Jag antar att något stundar, det är i slutet av månaden och allt, men min godispåse som jag kompleterade till påsen med chips innehöll väldigt mycket choklad...
 
Vi såg "The fault in our stars" en otroligt bra film, lika bra som boken faktiskt. O ja, tårar utlovas.
Idag har jag strosat runt i skogen som sagt, medans Simpan fixat bil.
Vi provade även att laga Beer Can Chicken. Ni vet när man tar en hel kyckling och trär på en ölburk och kör ca 60 minuter i ugnen. Superenkelt och la bomba gott. Vi åt med svart ris till. Nu var det även en supergod marinad/sås till som kan skopade över under tillagningstiden och innehöll bland annat russin och katrinplommon. mums.
 
 
 
Nu ska jag hoppa i säng och ladda för en ny arbetsvecka. Min första ensamma vecka i köket.

Presentation och skräddarsytt kostschema

Äntligen kom så artikeln ut som jag knäppt kort till och använt i headern. Jag har väntat med spänning sen den skrevs, artikeln där i slutet av mars/början av april. Det är alltså därför det står att jag är student, det är jag ju inte längre.

För er nya läsare som dyker in så hälsar jag er hjärtligt välkomna. Det här är en blogg fylld av mat- och träningsfakta, sådant jag anser är intressant och relevant. Det finns över 100 recept på både mat och alternativa godsaker. Det är nämligen så att jag äter på ett särskilt sätt enligt vissa, min mat innehåller inget gluten eller socker, istället är den fylld med vitaminer och mineraler (frukt och grönt), proteinrik och innehåller rätt sorts kolhydrater (rotsaker, ej syntetiskt framställda grejer). Det är inga konstigheter menar jag.
Utesluter man hel- och halvfabrikat plus pasta, couscous och vitt ris och istället lagar mat från grunden så är man i hamn.
Det är nämligen så att kosten är oerhört viktig för oss för att vi ska fungera på bästa sätt, nå våra mål och orka prestera.
Ni tankar väl inte era vanliga "bensinbilar" med diesel?
Alla har vi olika mål här i livet, mitt fokus just nu är att prova på kroppsbyggning. Jag har flera år bakom mig med styrketräning på gym men har samtidigt hållit på mycket med konditionsträning då jag tycker att det är fasligt kul. Tävlingar i konditionens anda är flera - bara det här året har jag sprungit en halvmara, gjort klart en tjejklassiker och vunnit ett triathlon. Nu vill jag prova på något annat. Jag är nu inne i uppbyggnadsfasen vilket innebär att jag håller på att äta upp mig (äter MYCKET mat) och träna styrketräning för att få mycket muskler som jag sen ska skala fram i vår. Följ gärna min resa. Vågen visade denna vecka på +0,4 kg.

Eftersom att jag har ett så stort matintresse är jag ganska insatt och hjälper gärna andra som tycker att detta är en djungel. Det gör jag genom att skapa och sälja kostscheman anpassade efter preferenser, mål och önskningar. Min syster gick från ett BMI om fetma till normalviktig från januari 2013-juni 2013. Ett viktras på ca 20 kg.


Min mamma åkte in på sjukhus med känningar för bröstet, efter det gjorde vi ett kostschema till henne. Från oktober 2013-mars 2014 hade hon tappat 15 kg.


Men även annat kom på köpet. Hon fick lugnare mage, mindre uppblåsthet och ett mindre sötsug. Dessa saker som jag värderar högst och blir evigt tacksam vid uppföljningar av klienter där just dessa tre fenomen ofta dyker upp. Ger du magen det den behöver så kommer den inte att trilskas med dig. Det behöver inte handla om att du ska gå upp eller ner i vikt. Kanske behöver du bara komma på banan med vad som är "bra" mat.
För mer information om dessa kan du läsa under fliken "om" högst upp.

Jag håller också en del föreläsningar på olika stora företag. Beroende på vad som kan verka intressant och relevant för er så sätts föreläsningen ihop. En jag hållit några gånger är Brain food - kostens betydelse för dina prestationer på jobbetPriset varierar från 1000-2000 kr beroende på om man väljer en färdig ihopsatt eller om jag ska forma en ny. 
Detta är något som kan göras på eftermiddags-/kvällstid då jag jobbar på dagarna. Läs om hur ni kommer i kontakt under fliken "om" högst upp.

Annars innehåller min blogg olika träningsupplägg, ett tema som är återkommande som heter "dagens intressanta" som tar upp både tränings- och kostnytt ofta från forskarvärlden fast i förkortat format. Min blogg handlar även om privata-Frida så det får man också ta del av. 

TGIF

Jag visste inte hur jag skulle reagera, bara att jag tyckte att det var förbannat skönt med fredagar i slutet av studietiden. Vi lade ju upp vårt plugg med 9-16 dagar på vardagarna när vi skrev uppsatsen, sen kunde vi ta helg med gott samvete, jag och min bästa uppsatskompanjon.
Nu jobbar jag, och tycker att det är förbannat skönt med fredag, inte för att det är jobbigt att jobba utan mest för att det är skönt att vara ledig sen och göra vad man vill.

Ihelgen väntar ju renovering av garderob och det ska bli himla kul faktiskt, man känner sig så bra när man lyckats skapa själv.
Eftersom att jag är lite skadad och känner mig lite halv om jag inte bloggar, gör kostschema eller numera hjälper Lifesum under tiden jag "vilar" framför tv:n så körde vi gång projektet redan igår. Jag kunde inte göra något av ovanstående efter HITen nämligen.
Praktiskt också då våra kläder ligger i högar i vardagsrummet just nu.

Läste en rolig grej i UNT häromdagen. Tidsoptimister har man ju hört om, jag är själv en. Däremot skrev tjejen om tidspesimister - de personer som är ute i så god tid att de är helt slut när jobbmötet väl drar igång exempelvis, förmodligen för att de suttit redo minst 30 minuter innan avsatt tid. Misstänker att de flesta har en sån på sin arbetsplats?
Matbloggstoppen