Att finnas till och lyssna på sin kropp

Är ni som mig och tror att allt har en mening? Jag kan gå i otroligt många steg tillbaka och tänka att nu hände det här och det här på grund av att det här skulle hända. 
Det kan vara tråkiga saker som drabbar närstående och då handlar det om att finnas på plats. Det är då man också inser hur mycket man saknat folk och tycker om dem <3

När vi ändå pratar typ vidskeplighet så kom jag att tänka på något annat. Mamma nämner alltid att när något av hennes barn har smärtor så kan hon känna av samma kroppsdelar på sig själv. Som i knät när Zrille blev överkörd i somras.
Jag har de senaste dagarna haft ont i nacke och axel, så idag så skriver jag med mamma och då har hon varit på behandling hos kiropraktor för just axel, rygg och nacke. Tillfälligheter?
Vi är en jordnära familj som både har svårt att sova vid fullmåne och får världens spränghuvudvärk vid åska och högtryck.
Idag var det iallafall Fridan som lyssnade på rygg och nacke och vilade från gymet, blev en löptur i finvädret istället. Ack endast 4 km men än håller flodhästen samma tempo i minut/km 4,40. 
Det har varit en annorlunda men skön arbetsdag, man har fått bita ihop och strunta i sånt som man egentligen tycker är äckligt. Kanske är det just så man växer mest som person. 

kaffets dag

Jisses, vilken dag. Att jobba på en förskola innebär en utsatt miljö, något jag fick erfara då det första jag fick höra efter att ha stigit in genom dörren imorse var att det går mask på förskolan. Efter rådfrågning hit och dit togs tillslut beslutet om att förskolan håller stängt imorgon för städning. Det bröd och fika jag ordnat med inför föräldramöte fick hoppa in i frysen, istället för förberedelse inför mötet fick jag diska duplo. ja ni förstår.
Istället för bullbak imorgon så blir det alltså sanering av förskola, barnen skulle få mysa till det med en för tidig kanelbullens dag.
 
Det positiva är att jag, om än övertid, kom hem i rimlig tid för att kasta i mig middag och sedan åka till friskis för bröst/axelpass. Det råder ny split med nya schemat och så även övningar, fy tusan så jobbigt det var med lutande bänkpress istället för plan. Förmodligen kan jag förvänta mig träningsvärk i morgon. Passet gick riktigt bra så det var en extra glad frida som lämnade gymet. apropå träningsvärk så är den inte nådig i armar och rygg sedan poseringsträningen, fy tusan alltså.
såhär ser det ut, det nya schemat:
 
 
 
 
Har ni druckit mycket kaffe idag? det är nämligen kaffets dag idag. Jag hoppas att ni firade det. Kaffe har ju flera goda egenskaper, så många att det väger över de negativa med att dricka det.

Sundayfunday och bönbollar

Herre Gud min skapare vilken träningsvärk jag har i rygg och armar, försökte mig på lite posering mot eftermiddagen men det gick inge bra. Det gjorde mig deppig också då man inte ser ut som man brukar på korten, tänk vad några kilon kan göra skillnad. Jag känner mig uppsvälld och ful. Det går åt "rätt" håll med plus på vågen även denna vecka. 
 
Blev ben på gymet idag och promenad i finvädret både dit och hem. Smygstartade nya träningsschemat, nu ska en x-form på kroppen skapas, passande till bodyfitness.
 
Jag provade ett par proteinchips igår, inhandlade på gymgrossisten. Ni vet de kelloggschips jag rekommenderat tidigare, dessa smakar ungefär lika men med högre proteinvärde. Ja resten ser ni själva på bilden.
 

Idag skulle jag få besök av min kusin som är en fena på bokföring. Provade att slänga ihop Marjas "smala chokladbollar" att bjuda på. Mums säger jag, de är sötade med frukt och blir krämiga av vita bönor vilket leder till att de inte är feta alls, vilket perfekt mellis.
 
 
En boll ger ca 40 kcal med en fördelning på <1 g protein, <1 g fett och 6,5 g kolhydrater. Recept hittar ni HÄR.
 
Dagens intressanta - mätt på bönor
 
Forskning gällande olika livsmedel och dess mättnad har visat att bönor är ett av de mest mättande. Efter fortfarande 12 timmar fanns en viss mättnad just vid ett bönintag. Det här är ju toppen, allra helst för vegetarianer som inte får i sig protein via animalier som kött, fisk, kyckling och ägg(protein mättar). Det är också finfint som mellis.

Matbloggstoppen