Snabbmat - Jonas frestelse, en riktig försommarrätt

Helt underbart att kunna ha klänning på sig utan att frysa. Att komma hem och sitta på balkongen och äta middag vid 20.00-tiden. Att sedan ha så mycket tid att man bara kan sitta kvar där och mysa med pojkvännen, det är ovanligt och ett tag sedan. Men det är skönt så försöker passa på och njuta. Igår när jag kom hem från jobbet väntade Simon Mice en place med ingredienser för en lättare jansson. En riktig snabbmat som även inte springer iväg rent energimässigt utan istället har bra värden och fördelning. Prova ni med vettja.
 
Jonas frestelse - the healthy way
 
4 port (436 kcal/port)
protein 18 g
fett 18 g
kolhydrater 49 g
 
2 burkar matjessill (á 125 g styck)
1/2 gul lök, hackad
8 normalstora potatisar
2 msk smör
1 burk creme fraiche 5%
1 kruka färsk gräslök
 
Till servering: En god sallad
 
Gör såhär: Skala och koka potatisen. Bryn smöret i en kastrull på låg värme, skira det tills du fått fram en kolaaktig doft. Skiva potatisen när den är färdigkokt. Varva sill, potatis och lök på en tallrik. häll skirat smör över. klicka ut creme fraiche och toppa med klippt gräslök.
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen