Veckans vegetariska - Arabisk Linssoppa toppad med fetaostkräm

Alltså trodde att jag delat med mig av denna läckerhet, men så fanns den bara på UNT-bloggen. Ett recept jag fått av min vegetariska vän Kajsa, himmelskt god och lagats flera gånger. Nu var det ett tag sedan och som vanligt när jag sitter och sätter ihop kostscheman kommer jag över gamla favoriter som jag bara måste laga igen.
Den här är ju bara för enkel och god för att inte testas. Fetaost är himla gott, ihop med kvarg blir det en len kräm. mums!
 

Arabisk Linssoppa med fetaostkräm

4 port (341 kcal)

28 gram protein

10 g fett

34 g kolhydrater

 

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 morot

1 röd paprika

1 msk Olivolja

1 ½ tsk curry

1 ½ tsk malen spiskummin

1 tsk basilika

1 lagerblad

1 burk krossade tomater, 400 g

12 dl vatten

3 tärningar höns- eller grönsaksbuljong

2 dl röda linser

 Salt

Peppar

Färsk koriander eller persilja

 

Fetaostkräm:

1 förpackning fetaost 10 % (150 g)

200 gram lättkvarg

svartpeppar

 

Gör såhär: Blanda ihop fetaostkrämen och låt stå i kylskåpet och dra ihop smakerna. Hacka löken och vitlöken och skär moroten och paprikan i små tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja utan att de tar färg. Låt curry och spiskummin fräsa med en liten stund. Tillsätt basilika, lagerblad, tomat och buljong. Koka soppan under lock  ca 15 min. tillsätt linserna och låt soppan koka ytterligare ca 10 min. smaka av med salt och peppar. Strö över hackad koriander och persilja vid servering. Klicka även i fetaostkrämen när ni hällt upp i tallrikar. Vill man ha ett bröd till passar 1 förpackning naan bröd santa maria bra.

 



 

Kommentarer :

#1: Robex Lundgren

mums

skriven
#2: Robex Lundgren

mums

skriven
#3: Robex Lundgren

mums

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen