Arabisk Linssoppa med fetaostkräm
4 port (341 kcal)
28 gram protein
10 g fett
34 g kolhydrater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 röd paprika
1 msk Olivolja
1 ½ tsk curry
1 ½ tsk malen spiskummin
1 tsk basilika
1 lagerblad
1 burk krossade tomater, 400 g
12 dl vatten
3 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
2 dl röda linser
Salt
Peppar
Färsk koriander eller persilja
Fetaostkräm:
1 förpackning fetaost 10 % (150 g)
200 gram lättkvarg
svartpeppar
Gör såhär: Blanda ihop fetaostkrämen och låt stå i kylskåpet och dra ihop smakerna. Hacka löken och vitlöken och skär moroten och paprikan i små tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja utan att de tar färg. Låt curry och spiskummin fräsa med en liten stund. Tillsätt basilika, lagerblad, tomat och buljong. Koka soppan under lock ca 15 min. tillsätt linserna och låt soppan koka ytterligare ca 10 min. smaka av med salt och peppar. Strö över hackad koriander och persilja vid servering. Klicka även i fetaostkrämen när ni hällt upp i tallrikar. Vill man ha ett bröd till passar 1 förpackning naan bröd santa maria bra.
mums
skriven