Laxbiffar med kvarngryn och tomatsalsa

Det var allt för längesen ni fick ett diet-recept nu. Märkligt då jag har massor just nu eftersom att den här dieten låter mig svänga ut något mer. Förra veckan blev jag riktigt sugen på köttfärsås, helt klart något jag hade cravings efter förra dieten, den här svången säger Amanda "sure bacon, ta lite mindre köttfärs och ha i tomater om du vill istället så att du får en sås". jajemen, fridan trollar fram alla möjliga grytor inom de ramar som råder.
Först ut i receptväg denna gång blir Laxbiffar.Dom är både goda och mättande. Med en tomatsalsa till istället för annan sås så blir denna rätt laktosfri.
 
Laxbiffar med kvarngryn och tomatsalsa
4 port (435 kcal/port)
protein 32 g
fett 20 g
kolhydrater 28 g
 
4 * laxfileér á 125 g
20 g lök (purjo)
3 små champinjoner
1 msk fisksås
1 msk tomatpuré
1 ägg
1 msk fiberhusk
salt, peppar, paprikapulver, timjan
 
salsa
200 g (2 små) tomater
10 g purjolök
färsk persilja
rivet citronskal
1 msk citronsaft
salt, svartpeppar
 
till servering: 40 g (okokt vikt) kvarngryn/portion*
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa allt till fiskbiffarna i en mixer. Forma fyra biffar och lägg i en form. Stoppa i en termometer och kör i ugnen tills graderna gått över 60.
Koka kvarngrynen enligt förpackningen. Hacka tomat, purjolök och persilja och blanda ihop. riv ner skal och blanda i saft och kryddor. låt dra sig tills fisken är klar.
Servera allt ihop.
 


* Kvarngryn är en fullkornsblandning av havre, vete och råg som är både matig och fiberrik. Jag köpte av märket Frebaco. mycket bra pris och går att hitta bland ris och quinoa på affären.

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Ser super gott ut!

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen