Förra helgen gjorde jag en så himla smaskig banan/chokladglass med sockerfri mörk choklad i och hemmagjord cookie dough. Min egna Ben & Jerry alltså som visst innehåller en hel del kalorier men rätt sådana. Det är samma grejer i som i den där glassiga chokladkakan fast i annan form här då.
Banana nicecream med hemmagjord RAW cookie dough
737 kcal
protein 35 g
fett 37 g
kolhydrater 63 g
Glassen:
1 banan, fryst minst 6 h i skivor
1 msk kakao
2 msk whey 80 chokladsmak
1 msk kokosmjölk lätt 6 %
1 äggvita
degen:
2 msk kokosmjölk lätt 6 %
1 tsk kokosfett
2 msk riven kokos
1/4 dl cashewnötter
4 st torkade dadlar utan kärnor
2 st torkade aprikoser ekologiska
lite himalaya salt
topping:
2 rutor sockerfri mörk choklad
Gör såhär:
Börja med att göra degen. Mixa nötter, dadlar och aprikos i en mixer. häll i kokosfett och mjölk tills degen blir kladdig och formbar. rulla små bollar av den och lägg i en skål och ställ in i frysen.

Mixa ihop skivad fryst banan, kakao och whey pulver. vispa vitan i en separat skål. Häll i kokosmjölk i bananmixet tills det blir glasskonsistens. rör ner äggvita och häll glassen i en plastfilmsklädd skål och ställ i frysen i 10 minuter. Hacka mörk choklad och rör sedan ner den och bollarna i glassen (jag fick några över). Ställ in i frysen igen och låt stå minst 1 h innan servering, så att glassen hunnit hårdna.
