
Socker- och glutenfria kolasnittar
Tre längder, ca 15 kakor kanske
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl mandelmjöl
1/2 dl bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
3/4 dl sötningsströ
1 msk agavesirap
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk bikarbonat
Gör såhär:
Blanda smör, sötningsströ och agavesirap i en mixer tills det blir rätt poröst (elvisp går också bra). Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner i smörblandningen och mixa ihop. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen i 3 olika rullar på plåten. Jag lade alltså varje del i plastfolie och rullade i lagom stora längder först. Platta sedan till rullarna och forma längderna, platta till lite med en gaffel så räfflor bildas. Grädda i ca 10-12 minuter på 175 °C, varmlufts ugn.