Gluten- och sockerfria kolasnittar

Ihelgen bakade jag en hel del socker- och glutenfria saker. Dom här kakorna blev riktigt smaskiga och kan starkt rekommenderas. Det var lite meckigt att få till längder att lägga på plåt och platta till lite sedan men rullar man bara in degen delat på tre i plastfolie så fastnar den inte på fingrarna. Det blir inga näringsvärden på det här receptet då det inte hör till vardagsmat och alltså känns onödigt.




Socker- och glutenfria kolasnittar

Tre längder, ca 15 kakor kanske

100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl mandelmjöl
1/2 dl bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
3/4 dl sötningsströ
1 msk agavesirap
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk bikarbonat

Gör såhär:
Blanda smör, sötningsströ och agavesirap i en mixer tills det blir rätt poröst (elvisp går också bra). Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner i smörblandningen och mixa ihop. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen i 3 olika rullar på plåten. Jag lade alltså varje del i plastfolie och rullade i lagom stora längder först. Platta sedan till rullarna och forma längderna, platta till lite med en gaffel så räfflor bildas. Grädda i ca 10-12 minuter på 175 °C, varmlufts ugn.



Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen