Fylld lövbiff

Ett av de köttsorter jag är tillåten att äta är Lövbiff. Något som kan bli mycket torrt och tråkigt om man bara steker den som den är. Allra helst om den tillåtna mängden fett är begränsad. Men det finns små tips att ta till. Jag gjorde en dietvänlig fyllning att bre på lövbiffen, sedan rulla ihop och steka en sväng på varje sida. På så sätt blir inte köttet i mitten torrt och tråkigt heller.
 
Dietfylld lövbiff
 

2 port
 
2 portioner lövbiff, blir ca 1,5 stora skivor
10 g gul lök
någon matsked (söndersmulad trattkantarell, torkad)
någon matsked vatten
½ tsk dijonsenap
½ tsk tomatpuré
½ tsk olivolja
 
Gör såhär: Jag finhackade lök och fräste i olivoljan tills den blev mjuk. Lade det i en skål där jag tillsatte senap, tomatpuré och svampsmul. Har man inte torkad svamp hemma (som jag mixat sönder i en mixer) så kan man hacka färsk svamp fint. Blanda ihop allt med vatten.
Lägg lövbiffen på skärbräda och bre på smeten på varje skiva. salta och peppra. Rulla ihop och sätt fast snutten med en tandpetare. Stek någon minut på varje sida i samma stekpanna som du fräst löken. På så sätt behöver du inte tillsätta mer fett.
 
 
Till det här gjorde jag potatis och sötpotatis i ugn, häll på lite salt och pizzakryddor så behöver man inte ens tillsätta fett. smakligt måltid!

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen