Äggviterulltårta med kanelbullesmak

Som ni  läst tidigare så är inte mitt dietutbud jättestort. Jag ska inte klaga utan istället vara mer kreativ. Det är ju det jag är jämt annars när det kommer till mat och nya recept.
På instagram flödar bilder av "dietrulltårtor" andra mer fyllda och förmodligen godare än andra. Jag kommer här att dela med mig av basen, man kan sedan välja själv hur man vill utveckla den, om dieten tillåter vill säga.
 
Äggviterulltårta med kanelbullesmak

1 port (71 kcal)
 

3 äggvitor (ca 1 dl flytande på dunk)
½ tsk fiberhusk
½ tsk sötningsströ
½ tsk kardemumma finmalen
(för de som har möjlighet kan man vispa ner proteinpulver vilket gör den fluffigare och större)
 
fyllning:
kanel
sötningsströ
 
(kvarg om man vill, många blandar frysta hallon med det till en röra, andra använder walden farms pannkaks syrup och blandar ihop med kanel och sötningsströ. Man kan även blanda ihop lite kvarg, vatten, sötningsströ och kanel)
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna hårt i en bunke med elvisp. rör ner fiberhusk, sötningsströ och kardemumma. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt (har hört att eldorados är bäst, då fastnar inte kakan lika lätt, jag har ett non-stick papper och det funkar sådär) och sätt in i ugnen i ca 5 minuter.
Ta ut plåten och skrapa försiktigt av kakan. ett tips är att blöta pappret med pensel på baksidan, likt när man gör vanlig rulltårta.
Bre på den fyllning du har, rulla ihop och strö sedan lite sötningsströ uppepå. voila!
 
 

Kommentarer :

#1: tommy

ser gott ut

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen