Late sunday night

Late sunday night, igen. även om helgen är slut igen så har den här dagen varit helt gudomligt bra och produktiv. Jädrar så jag har legat i, bland annat fixat pensionssparande (satt mig in i det halvt), fixat bokföring, gått på promenad, gymat, lagat mat, pratat med Jossan i telefonen och poseringstränat.
Hua, så bra man kan må på grund av det. 
också att få all positiv energi och pepp av Jossan. Vi har förövrigt bokat in det här:
 
 
i Gävle den här gången så hoppas verkligen att flera brudar därifrån är med som man känner eller vet vilka det är. 
 
I fredags var jag in till Lifesum igen på eftermiddagen och efter det väntade mys med syrran och Sigge. alltså jag förstår att man kan bli partisk. Förstår också nu hur man blir med ens syskonbarn, men alltså hur söt är inte den här lillemannen?
 
 
 
Hittade på syrrans donut..
 

Djur och natur är verkligen som balsam för själen när den är lite trasig. Under lördagen var vi ute på promenad i halkan, solen tittade fram lagom tills att jag skulle åka hem. det gjorde den inte hemma i uppis men vad gjorde väl det.
blev en lugn kväll med gym och sedan kom Simons kompis Calle för lite tacogratängsmys.
 
Idag har vi lagat bombasticgod mat. Hittade på receptet när jag skrollade igenom alla mina kort på instagram. det var jag och simon som skulle kolla upp vem som skaffat/använt det först. jag var säker på att det var Simon, brukar vara så, men så var inte fallet den här gången. Iallafall så var det ett av mina första kort, mat såklart :P
kåldolmar på Savoykål med lax och asiatiska smaker som innehåll. Recept kommer att komma upp. passar mina macros såklart.
 
 
Dagens intressanta: Alla val i mataffären spelar roll
 
Läser en intressant artikel i UNT. den innehåller fakta som jag redan mycket väl vet om men tänker att det kan vara bra att upprepa detta för att bli påmind och kanske bättra sig. För några kanske mycket är nytt också. Exempelvis visste inte jag att ost var en lika stor miljöbov som kött, visste ni?
 
1. Den vet nog alla om, ät mindre kött.

2. Minska på konsumtionen av smör och ost. Det är bättre att välja andra pålägg och även steka i oljor exempelvis.
3. Minska på svinnet. Alltså frysen är min bästa vän, man kan typ frysa in allt. promise.
4. man ska undvika mat som flugits hit och istället välja sådant som fraktats med båt. svårt att veta? ja men välj då närproducerat eller svenskt iallafall 6 av 7 dagar i veckan.
5. Ät mer vegetariskt. Det finns så mycket smarrigt. även uteluncherna har blivit desto mer gröna. inför åtminstone "meatfreemonday", en dag i veckan är inte mycket begärt.
6. Skippa riset. det här vet nog de flesta att det är en miljöbov, varför inte våga prova våra svenska sorter mathavre, matkorn eller matvete. eller varför inte Fridastyle med grönhydrater till istället.
7. Think outside the box. vem har bestämt att ris ska ätas till kycklingen? att fredagsmys innebär godis och chips istället för en mättande böndipp? Många kombinerar olika udda saker till måltiden (läs jag). på så sätt får rester bli en god sås till de där laxbitarna som ligger i frysen och mathavren som står i skafferiet.
 
För att läsa hela artikeln kan ni kika in på UNT.se och söka på "alla dina val i mataffären spelar roll", finns tyvärr inte uppe just nu och jag kan därför inte länka.

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen