Saffransbullekladdkaka med sockerfri mandelmassa och falsk "vaniljglass"

Fredag igår och vi var sugna på att hitta på något roligt kvällsmål. Något gott, som mättar men inte är för onyttigt om jag får bestämma. Var längesen jag åt en riktigt god lussebulla, började fundera på min tidigare kanelbullekladdkaka. Mamma bakar alltid lussebullar med mandelmassa i, alltså som rundbulla fast med vanilj så att den blir mer julig. himmelskt gott och blev sugen på att få till något liknande. Det var ju superenkelt och jäklar så gott det blev, ville verkligen inte att det skulle ta slut.
 
Saffransbullekladdkaka med sockerfri mandelmassa och falsk "vaniljglass"
 
2 port (291 kcal/port)
protein 36 g
fett 6 g
kolhydrater 25 g
 
Glass:
1 banan (110 g) fryst minst 4 timmar och skivad i slantar
0.5 skopa vaniljproteinpulver
1 krm vaniljpulver
ca 1/4 dl lättmjölk
 
Bulle-bas:
1 ägg
2 äggvitor
1 tsk bakpulver
10 g (1/4 dl) havremjöl (havregryn mixat till pulver)
ca  1.5 skopa (45 g) vaniljproteinpulver (jag blandade whey 80 cookie dough och gourmet pro vanilj som är mer som kasein)
1 krm vaniljpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 paket saffran eller saffransarom
1/4 dl lättmjölk
1/2 tsk kokosfett till form ca 12 cm
lite pärlsocker till garnering
 
Sockerfri mandelmassa:
1 msk kokosmjöl
1 msk sötningsströ
1 msk vit fiber syrup
1 msk mandelmjöl
bittermandelolja
ca 2 msk lättmjölk
 
Gör såhär: Sätt ugnen på varmluft och 175 grader. Mixa den frysta bananen plus proteinpulver i en mixer. tillsätt vaniljpulvret och häll sedan i mjölken sakta medans mixern körs tills du får en glassliknande konsistens. skopa över i en bunke och ställ i frysen medan kladdkakan blir klar.
Börja med att blanda ihop mandelmassan. tillsätt så mycket mjölk att röran inte är helt fast utan går att forma lite.
Mixa ihop smeten till bullen och häll i en liten form (12 cm) smord med lite kokosfett. Klicka ut mandelmassan i bullesmeten och dra sedan runt det med en tandpetare så att det fördelas något och blir som ett swirl. Toppa med lite pärlsocker.
 


 
grädda i ugnen i ca 5-10 minuter. tills kakan börjat stelna och fått fin gyllenbrun färg.
Servera ihop med glassen.
 
 


Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen