Missförstådd? Sårad, arg och irriterad

Måste verkligen få skriva av mig. Om ett ämne som är känsligt och som jag tagit upp måååånga gånger.
Det är det där om hets, hälsohets, träningshets Och sociala medier. 

Jag får många fina kommentarer om att jag inspirerar folk med mitt driv, att min kunskap någonstans kommit till användning, sucess-stories i ord eller bilder. Att jag, lilla jag, på något sätt gjort att människor mår bättre eller är på god väg att göra det eller vilja göra det. Jag blommar upp för varje gång och känner sådan lycka och tillfredsställelse, över att ha lyckats hjälpa någon.
Förmodligen kommer detta från de som kan läsa mellan raderna, lägga ihop ett plus ett och det viktigaste - ta allt med en nypa salt..

Sen finns baksidan - såklart. De människor som missunnar, är för stolta, inte kan bjuda på några vänliga ord utan helst spyr ur sig otrevliga saker som sårar.
Som att någon frågat mamma om "har inte Frida några andra intressen än fitness, träning och mat?"
Alltså fy så elakt tycker jag. Dels
1. För att jag varit på diet inför en sport jag valt att prova på att tävla i som kräver 100 % närvaro, det har liksom inte funnits mycket tid till annat när man jobbar 100 % i Stockholm och pendlar varje dag.
2. Hur kan man klanka ner på någon annans intressen? Jag lovar att om jag varit tjock och pysslat med tåg så hade ingen frågat mamma "har inte Frida några andra intressen än tåg och mat?"
Det råkar vara två sunda saker som i för stor utsträckning blir osunda som är mina intressen. Det krockar också lite i att mitt jobb är något jag kan mycket och och tycker om att kunna mycket om. Och är något jag pysslar med varje Dag och innefattar mitt liv mest hela tiden. Sen gör jag givetvis massor av andra saker, när jag hinner det. Men jag älskar att skapa och var mycket kreativ som liten. Satt och pysslade mycket men nu gör jag det med mat istället. Och det är himla roligt, allra helst när man "lyckas". 
3. Borde egentligen tas upp först för att det egentligen är punkt 1. Allt som händer utanför sociala medier finns. Det gäller här på bloggen, på Instagram och Facebook. Man tar inte upp allt överallt, vissa saker passar inte, vissa saker väljer man bort.
För mig är Instagram en inspiration board. Där "sätter man upp" sånt som man tror ska skapa intresse och idéer hos de som följer en eller kommer att snubbla över en. Då mina största intressen (jo jag har andra också) är träning och kost så gäller ofta posterna detta. Jag vill skapa reaktioner som "aha, så kan man göra" "kan Frida, då kan jag", "åh det såg gott ut och är hälsosamt med", "åh det ska jag prova laga som tisdagsmiddag" eller "Ah den där kanske jag kan byta ut mot daimen jag trycker i mig varje kväll". 
Sen sysslar jag med annat också men som jag inte tycker passar på min inspirationsvägg. Jag lägger inte heller upp bilder på exakt samma pose eller maträtt då jag inte anser att det ger någon annan något. Dessa användare är de jag avföljer väldigt snabbt. En mage med sixpack i samma vinkel dag ut och dag in tilltalar inte mig. Men det är min sanning.
Blir galen på folk som tycker att det är "för mycket träningshets på Instagram" eller de som "lackar ur på alla kattbilder" men snälla rara söta gode Gud, avfölj dessa människor bara. Svårt? Capish?

Vi lever i en svår tid eller så är det såhär att vara vuxen. Livet blir tuffare men är samtidigt roligt. Idag har jag iallafall redan hunnit göra flera saker som för mig innebär avkoppling och tid till att tänka. Jag har lagat matlådor till kommande vecka sen även varit sista gången till skogen på jakt på blåbär för i år, dom börjar bli riktigt torra och skrynkliga nu.

Summa summarum: bara för att du följer en person via blogg, på Instagram eller Facebook innebär inte det att du känner den till 100 % eller vet allt det den pysslar med. Du har inte en aning om hur denne mår egentligen för allt är en yta. Ta sociala medier med en nypa salt - lägg till, ta bort och tänk ett plus ett i vissa fall. 

Matlagning sim ÄR min avslappning

Skogen/naturen får mig lugn

Läsning tycker jag också mycket om

Kommentarer :

#1: Erika Lauri

Känner igen mig i det där. Det är så trist att bara för att det är ett "hälsosamt" intresse så verkar det sticka folk i ögonen. Sociala medier är ett axplock av livet för de allra flesta och vi väljer alltid själva vad vi vill visa andra, synd att alla inte vill förstå det, trots att de allra flesta gör exakt likadant själva, väljer vad de vill att andra ska se.

Svar: Exakt så :) svårt för vissa tydligen :P
Frida Harju

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen