Jag hade lite oxfilé över. tråkig att bara äta sådär men perfekt till att skapa en snabb gryta på som skulle mätta en mage efter långt solhäng.
Har man inte färdigstekt kött så går det bra att använda färskt, kanske lövbiff till något extrapris eller så. Grönsakerna är även de en liten blandning av det jag hade hemma.
Oxfilégryta med stekta grönsaker
3 port (400 kcal/port)
protein 28 E%
fett 48 E%
kolhydrater 24 E%
Grönsaker:
1 stor morot
1 stor morot
70 gram vitkål
150 gram aubergine
1 broccolistång
1 msk rapsolja
1 cm ingefära
Gryta:
½ gul lök
4 champinjoner
½ röd paprika
1 msk rapsolja
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
½ dl creme fraiche 5 %
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
svartpeppar
paprikakrydda
timjan
oregano
280 gram stekt oxfilé
Gör såhär: Skala moroten, ingefära och auberginen. strimla alla grönsaker i lagom stora bitar och fräs dem sedan på låg värme i en stekpanna. Gör under tiden "grytan". Hacka löken och champinjonerna och fräs i olja i en panna. Lägg i paprikan strimlad. Om du använder rått kött kan du här tippa ur grönsakerna och fräsa på köttet. Annars låter du grönsakerna vara kvar och häller över grädden, creme fraichen, köttbuljongen och sojan. Låt puttra ihop. Lägg i den stekta oxfilén skuren i små bitar. smaka av med valfria kryddor. Servera till grönsakerna.
