Fiberhusk/parmesanpanerad torsk med örtkvarg och vintrig vitkålssallad med apelsin, vanilj och granatäpple

Fiberhusk/parmesanpanerad torsk med örtkvarg och vintrig vitkålssallad med apelsin, vanilj och granatäpple

3 port (ca 400 kcal/port)

Protein 35 E%

Fett 49 E%

Kolhydrater 16 E%

 

Vintrig sallad:

370 gram vitkål

2 morötter

½ färsk chili (hackad)

½ granatäpple (kärnorna)

2 msk citronjuice

½ apelsin (saften från den)

1 krm vaniljpulver

2 msk olivolja

Svartpeppar

Gör såhär: Finstrimla vitkål och morot antingen för hand eller i mixer. Blanda ihop alla andra ingredienser utom granatäpplet och rör ihop till en vinägrett. Blanda ihop allt och gröp ur granatäpplet och ha i. Låt stå och dra sig en stund i kylskåp.

 

Örtkvarg:

1 dl lättkvarg

½ dl gräddfil

2 tsk fryst persilja (eller färsk)

2 tsk fryst dill (eller färsk)

Lite färsk hackad basilika

Salt

Peppar

Gör såhär: Man kan egentligen ha i de kryddor man vill använda eller har hemma. Dessa hade jag hemma. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåpet så får smakerna dra ihop sig.

 

Fisken:

1 paket torsk á 400 gram (eller annan vit fisk)

¼ dl mandelmjöl

¼ dl pofiber

¼ dl fiberhusk

2 äggvitor (jag har på dunk så ett helt ägg går annars bra)

1 msk riven parmesan

¾ dl oskalade sesamfrön

Salt

Peppar

½ msk kokosolja att steka i

Gör såhär: Tina fisken. Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, parmesan, salt och peppar i en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik. Häll sesamfröna i en tredje tallrik. Dela fisken i sex bitar och vänd dem först i ”mjöl”-blandningen, sedan äggen och sist sesamfröna. Värm upp en panna med kokosfettet och stek fisken på låg värme. Vänd sida efter några minuter tills alla sidor är stekta.

 
 

 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen