Fiberhusk/parmesanpanerad torsk med örtkvarg och vintrig vitkålssallad med apelsin, vanilj och granatäpple
3 port (ca 400 kcal/port)
Protein 35 E%
Fett 49 E%
Kolhydrater 16 E%

Vintrig sallad:
370 gram vitkål
2 morötter
½ färsk chili (hackad)
½ granatäpple (kärnorna)
2 msk citronjuice
½ apelsin (saften från den)
1 krm vaniljpulver
2 msk olivolja
Svartpeppar
Gör såhär: Finstrimla vitkål och morot antingen för hand eller i mixer. Blanda ihop alla andra ingredienser utom granatäpplet och rör ihop till en vinägrett. Blanda ihop allt och gröp ur granatäpplet och ha i. Låt stå och dra sig en stund i kylskåp.

Örtkvarg:
1 dl lättkvarg
½ dl gräddfil
2 tsk fryst persilja (eller färsk)
2 tsk fryst dill (eller färsk)
Lite färsk hackad basilika
Salt
Peppar
Gör såhär: Man kan egentligen ha i de kryddor man vill använda eller har hemma. Dessa hade jag hemma. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåpet så får smakerna dra ihop sig.

Fisken:
1 paket torsk á 400 gram (eller annan vit fisk)
¼ dl mandelmjöl
¼ dl pofiber
¼ dl fiberhusk
2 äggvitor (jag har på dunk så ett helt ägg går annars bra)
1 msk riven parmesan
¾ dl oskalade sesamfrön
Salt
Peppar
½ msk kokosolja att steka i
Gör såhär: Tina fisken. Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, parmesan, salt och peppar i en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik. Häll sesamfröna i en tredje tallrik. Dela fisken i sex bitar och vänd dem först i ”mjöl”-blandningen, sedan äggen och sist sesamfröna. Värm upp en panna med kokosfettet och stek fisken på låg värme. Vänd sida efter några minuter tills alla sidor är stekta.
