Fridas proteinstinna blåbärsglass

Vem blir inte sugen på glass i sommarhettan som råder? Ändå kanske man inte vill att efterätter ska bli en vardagsvana senare när just vardagen stundar. Efter träning behövs protein och även en del kolhydrater, varför då inte inta dem just i glass-form? Denna variant är både sockerfri, låg-fet och proteinrik vilket leder till att man blir mätt och inte känner ett sug efter mer.
 
 

Fridas proteinstinna blåbärsglass

2 port (258 kcal/port)

Protein 50 E%

Fett 24 E%

Kolhydrater 26 E%

 

1 port (25 g) naturella cashewnötter

150 gram färska blåbär

4 äggvitor*

200 gram lättkvarg

2 krm kardemumma

1 portion/skopa (30 g) gourmet pro vanilj (Du kan nog använda ett annat proteinpulver med annan smak om du har det hemma, jag tog vanilj för att jag ville att det skulle smaka blåbär mest)

2 msk sötningsströ (Jag använde hermesetas)

*går att köpa färdigt på dunk.

Gör såhär: Mixa nötterna till ett mjöl med en mixer. Har du inte det hemma så finhacka dem. Mixa ner blåbären, proteinpulver, kardemumma och kvarg. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan bunke, likt när du gör maräng. Rör nu försiktigt ner blåbärssmeten i äggvitefluffet och blanda väl. Häll ner i två plastlådor och ställ i frysen ca 2 timmar. Rör under tiden i byttorna med jämna mellanrum. Vill du att det ska gå snabbare så är alternativet att klicka ut glassen i muffinsformar och frysa så.

 

 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen