Kycklingklubbor, sötpotatis och palsternacka i Crockpot

I lördags svängde jag ihop en kycklinggryta med kycklingklubbor och grejer som jag hittat recpet på någonstans. Minns inte vart :P Improviserade lite som vanligt vilket resulterade i en riktigt god lördagsmiddag ca 4 timmar senare. Simon gillade det starkt och köttet blir så himla mört när det långkokas i vätska på det här sättet. har man ingen Crockpot så tror jag att det går bra i gryta också om man sätter plastfolie över och sedan locket på.
 
Kycklingklubbor, sötpotatis och palsternacka i Crockpot
 
5 port eller 4 stora ( ca 471 kcal/port stämmer endast sådär bra då man inte äter upp all vätska)
 
37 E% protein
44 E% fett
19 E% kolhydrater
 

1200 gram kycklingklubbor (2 påsar färdigmarinerader från kronfågeln använde jag)
1½ gul lök
4 vitlökar
1 palsternacka
1 lagom stor sötpotatis
1 röd chilipeppar
1 bit Ingefära
rosmarin och andra önskade kryddor
 
marinad;
1 dl rapsolja
1 dl Tamarisoja (vi använde vanlig kinesisk)
3 msk Worcestershiresås
3 msk sweet chili sås
2-3 dl vatten
 
Gör såhär: Bryn kycklingklubborna i en stekpanna så att den får lite färg om du inte använder dig av färdigmarinerade. Skala och dela sötpotatis, palsternacka, lök och vitlök. Hacka chilin och ingefäran i små bitar. Lägg längst ner i Crockpoten och lägg över klubborna. lägg över rotfrukterna och lök. Blanda i hop marinaden och häll över ingredienserna i Crockpoten. Krydda med valfria kryddor (jag tog endast peppar, rosmarin och salt) och blanda sedan runt allt och sätt sedan på 4 timmars timer på full effekt.
 
 
Vi åt detta till rostade rotfrukter i ugn och en hemmagjord Tzatziki.
mums!
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen