Indian butter chicken med svartris
5 port (576 kcal/port)
protein 47 g
fett 19 g
kolhydrater 53 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
en liten bit färsk ingefära
2 msk sötningsströ (kan uteslutas eller bytas ut om honung eller vanligt brunt farinsocker)
2 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk malen koriander
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 paket krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl mandelsmör
900 g kycklingfilé
1/2 blomkålshuvud
2 dl frysta ärtor
2 dl crème fraiche 15 %
3 dl okokt svartris
Gör såhär: Hacka lök och vitlök och lägg i crockpot. skala och riv ingefära och ha i. tillsätt resten av ingredienserna förutom kyckling, blomkål, ärtor och crème fraiche.
Blanda ihop och låt puttra på låg värme i 5-7 timmar. Koka riset enligt anvisningar och så att det matchar i tid med grytan. Tillsätt kycklingen hackad i mindre bitar och låt puttra på hög värme i ca 1,5 timme. när 20 minuter återstår så tillsätter du blomkålen hackad i mindre bitar, ärterna och crème fraichen. servera till riset.
