Indian butter chicken

 
 
För er med Crockpot, eller ni som är förtjusta i långkok men använder vanlig gryta, ni måste prova det här. Sååå mycket smak, lite sting och supergott. Man är ju bra less på julmat och fet mat överlag nu efter julhelgen. Vi har visserligen smugit in lite tacos, eller fajitas var det, vid någon av bjudningarna men ändå. Den här rätten hittade jag ju i tidningen (UNT) i ett reportage just om slow cooker och deras positiva egenskaper. Vi åt med svartris som är lite mer hälsosamt är vanligt och allra helst vitt klibbigt ris.
 
Indian butter chicken med svartris
 
5 port (576 kcal/port)
protein 47 g
fett 19 g
kolhydrater 53 g
 
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
en liten bit färsk ingefära
2 msk sötningsströ (kan uteslutas eller bytas ut om honung eller vanligt brunt farinsocker)
2 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk malen koriander
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 paket krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl mandelsmör
 
900 g kycklingfilé
1/2 blomkålshuvud
2 dl frysta ärtor
2 dl crème fraiche 15 %
 
3 dl okokt svartris
 
Gör såhär: Hacka lök och vitlök och lägg i crockpot. skala och riv ingefära och ha i. tillsätt resten av ingredienserna förutom kyckling, blomkål, ärtor och crème fraiche.
Blanda ihop och låt puttra på låg värme i 5-7 timmar. Koka riset enligt anvisningar och så att det matchar i tid med grytan. Tillsätt kycklingen hackad i mindre bitar och låt puttra på hög värme i ca 1,5 timme. när 20 minuter återstår så tillsätter du blomkålen hackad i mindre bitar, ärterna och crème fraichen. servera till riset.
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen