Pizza på sötpotatisbotten

Det var dax igen, Fridan hade fått nys om pizza på sötpotatis. Lät ju för gott för att låta bli liksom. Ideén fick jag från Molly Olsson men toppingen anpassades efter det jag hade hemma men även det intag/fördelning jag nu bör ha. Men kika gärna in hennes originalrecept, jag tycker dock att min blev supergod med 3 olika ostar. Yammi in my tummy.
 
 
 
Pizza på sötpotatisbotten toppad med grillad Kyckling, soltorkad tomat och tre olika ostar
 
2 port (762 kcal/port)
 
protein 83 g
fett 26.5 g
kolhydrater 60.5 g
 

400 sötpotatis kokt
2 tsk fiberhusk
4 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 äggvitor
salt, peppar
smör till plåt
 
tomatsås:
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
oregano
timjan
svartpeppar
 
topping: ½ grillad kyckling
½ röd lök i skivor
6 msk lättkeso mixad med mixerstav
4 st soltorkade tomater
40 g fetaost 3 % fett
20 gram riven parmesan
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop kokt sötpotatis, fiberhusk, mandelmjöl, bakpulver, äggvitor och smaka av med salt och peppar. Ta en plåt/pizza och lägg på ett bakplåtspapper. Smöra en cirkel och bre sedan ut sötpotatismoset, hälften på varje plåt. Kör in i varmluftsugn i ca 10 minuter. Håll koll för min botten blev lite bränd.
 
 
Fixa under tiden tomatsåsen och toppingingredienserna. Mixa keson. Ta ut botten och bre på tomatsåsen. klicka ut keson i fem högar. Strö över fetaost, kyckling, rödlök och soltorkad tomat. avsluta med riven parmesan och lite extra oregano om så önskas. Kör in i ugnen i ca 15 minuter till. Klart!
 
 

Kommentarer :

#1: Molly Olsson

Kul att du gillade mitt recept! Ha en fin dag! :)
Kram Molly.

Svar: Aa det här är ju så gott :)
Frida Harju

skriven
#2: Denana Fitness

Denna måste jag prova!!! :)

Svar: ja den är supergod :)
Frida Harju

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen