Efter en turbulent vecka ska ni äntligen få recept på min goda middag jag åt i måndags. Aubergineröran blev awesome.
Ugnsbakad lax, morotsspaghetti och rostad aubergineröra
4 port (499 kcal/port)
protein 24 E%
fett 55 E%
kolhydrater 21 E%
4 st laxfiléer á 125 gram
dill
salt
peppar
pressad citronsaft
fryst dill
8 stycken morötter
2 medelstora auberginer
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
½ msk smör
½ dl vispgrädde
1 dl creme fraiche 15 %
10 gram parmesan
salt
peppar
citronsaft
Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Ha lite oja i en ugnsfast form och lägg i filéerna där. salta, peppra, pressa över lite färsk citronsaft och strö lite fryst dill över. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
Koka upp vatten i en kastrull. Ska morötterna och hyvla sedan fram tunna skivor likt tjock bandspaghetti. Bäst vore att använda en Grönsakssvarv om du har en sådan. Koka morötterna en liten stund i det kokande vattnet.
Skala och tärna auberginen. Hacka lök och fräs sedan aubergine, lök och vitlök i smör i en stekpanna tills Auberginen är helt mjuk. Lägg då blandningen i en plastbytta eller liknande och mixa till en röra med mixerstav. häll tillbaka i stekpannan eller alternativt en kastrull. häll över grädde och creme fraiche och låt koka upp. Riv parmesanen och ha i. Smaka av med salt, peppar och färskpressad citronsaft. Häll av morötterna och servera till laxen och röran.
