
Grillad kyckling, kall mangosås och ljummen Pumpasallad med apelsin, valnötter och svarta bönor
4-5 port (718 kcal/port)
Protein 37 E%
Fett 36 E%
Kolhydrater 27 E%
Sallad:
½ Butternut squash (445 gram)
1 röd lök
1 morot
2 små palsternackor
2 msk olivolja
Flingsalt
1 Apelsin
1 dl valnötter (65 gram)
1 dl oliver (80 gram)
½ påse ruccolasallad
130 gram svarta konserverade bönor
Några blad färsk basilika (inte ett måste)
Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan med en potatisskalare och tärna den sen. Skala och slanta morot och palsternacka. Strimla löken i lagom bitar. Riv skalet av apelsinen och blanda med olivolja, rotfrukterna och oliver på en plåt. Salta och peppra efter smak. Tillaga i ugnen tills pumpan blivit mjuk, ca 25 minuter. Skala apelsinen och hacka den i bitar. Häll av bönorna och skölj i durkslag. När rotfrukterna är klara blandar du dem med valnötter brutna i bitar, de svarta bönorna, apelsinklyftorna och ruccolasallad.

Mangosås:
1 hel mogen mango
1 burk turkisk yoghurt 10 %
Rivet skal från 1 lime
½ röd chilipeppar utan kärnor
Salt
Vitpeppar
Gör såhär: skala mangon och skär sedan bort allt kött från kärnan. Mixa med en mixerstav. Blanda i turkisk yoghurt, rivet limeskal och finhackad chili. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra sig i kylskåpet.
Kycklingen och marinaden:
1000 gram kycklingfilé
1 dl sweet chilisås
2 msk olja
1 msk citronjuice
1 tsk honung
2 vitlöksklyftor
Rosmarin
Salt
Peppar
Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i kycklingfileérna och låt ligga i några timmar (ju längre desto bättre). Grilla fileérna på fin glöd och servera sedan till salladen och mangosåsen.
