Nyttig chokladkaka med philadelphia/kvarg-frosting

Hade inte den där sanna fredagskänslan i kroppen i fredags, förmodligen för att vi gick till 17 i skolan och för att jag skulle iväg och jobba på kvällen. gud så mycket enklare det var att jobba efter en vilodag istället för när man ansträngt sig på ett högintensivt pass, inte konstigt alls egentligen. men berodde säkert på den goda kaka jag slängde ihop som fredagsmys och kvällsmål. det är ett recept av en tjej som går ofta på diet då hon tävlar i kroppsbyggning. den här kakan innehåller alltså bara nyttigheter och går inte riktigt att jämföra med en "riktig" kaka. proteininnehållet är högt, fettprocenten låg och sockret helt uteblivet. det kan uppfattas som en plattare smak och syrran gillar inte alls den äggiga smak som dessa slags kakor för med sig.
jag tycker att de är toppen som lite lyxigare kvällsmål/vardagsfika då man både håller mättnaden på grund av det höga proteininnehållet men även slipper en sockerdipp eftersom att det inte ens är socker i. det är det mest positiva med att äta/baka sockerfritt då jag har en tendens att när jag väl får tag på sött så vill jag bara ha mer och mer, blir inte lika här. Sen förstår jag även att de på diet tycker att det är fantastiskt att de kan äta något sätt och gott likt bakverk men som ändå gör gott för kroppen.
slängde iallafall ihop en egen frosting likt morotskakans. gott och lyxigt!
 
Nyttig chokladkaka med philadelphia/kvarg-frosting
 

2 port (246 kcal/port)
 
100 gram kidneybönor
1 ägg
2 äggvitor
20 gram kakao
20 gram chokladproteinpulver
½ dl sötningsströ
½ dl vatten
 
frosting:
75 gram philadelphiakost 3 % fett
45 gram lättkvarg
1 krm vaniljpulver
 
Gör såhär:
Mixa bönor, ägg, äggvita och vatten i en blender. blanda i de torra ingredienserna. smörj en form med lite kokosfett och häll i smeten. grädda i 180 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
 
kakan efter gräddning.
 
blanda ihop philadelphia, kvarg och vaniljpulver och bre över kakan när den svalnat.
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen