Asiatisk gryta på köttfärs, kokosmjölk, svamp och purjo

Asiatisk gryta på köttfärs, kokosmjölk, svamp och purjo
 

4 port (425 kcal/port)
 
500 gram Nötfärs 10 %
½ purjolök
250 gram champinjoner
50 gram Zucchini
2 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk fisksås
½ msk soja
1 burk kokosmjölk 7,5 %
½ dl matlagningsgrädde 15 %
1 tsk honung
1 tsk sambal oelek
1 ask färsk spenat
salt
kryddor (chili, paprika, svartpeppar, tabasco)
 
till servering:
kokt broccoli
limeklyftor
(kokt ris)
 
Gör såhär: strimla purjolöken och svampen och fräs i en gryta i oljan. riv ingefära och vitlöksklyftor och fräs med i lökblandningen tillsammans med strimlad Zucchini.
 
 
 
lägg i köttfärsen och låt den få lite yta. 
 
 
tillsätt sedan kokosmjölk, grädden, fisksås, soja, sambal oelek, honung och kryddor och låt koka i hop i ca 5 minuter. lågg tillsist i spenaten och rör ner den.
 
 
Servera med kokt broccoli, lime och en god sallad. man kan även äta med ris till.
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen