Soldyrkaren

Igår bokade jag och Simpan en resa till Kroatien. Vi ska till Makarska Rivieran. Efter en del research så känns det alternativet bäst anser jag. Vi fick tag på ett schysst hotell med o meter till stranden, 650 meter till city, all inclusive osv.
 
 
 
 
Den 22:a juni far vi iväg, dagen efter midsommar. tydligen så är det på lördagar som resorna går. men bara att bita ihop och se till att vara relativt fräsch. 
såhär står det om stället på Kroatienspecialisten.se
 
"Makarska rivieran

Makarska Rivieran sträcker sig hela 60 km mellan städerna Omis i norr och Gradac i söder. Den dramatiska kustlinjen och turkosblåa havet lockar besökare från världens alla hörn. Den täta pinjeskogen sträcker sig ända ned till stranden och ovanför utgör de vita bergstopparna en kraftig kontrast mot den blå himlen. Cykel- och promenadvägar följer kusten i flera mil och gör det lätt att besöka och uppleva nya orter. Med båt finns öarna Brac och Hvar inom räckhåll. Detsamma gäller Biokovo, berget som går att bestiga via vindlande stigar till spektakulära stup med milsvidd utsikt över övärlden. Makarska rivieran består av flera charmiga orter belägna vid inbjudande stränder, en miljö som är lätt att förälska sig i och som erbjuder en härlig semester för alla; stora som små.

  Makarska
Staden Makarska är den största staden på rivieran och ett av de mest populära turistmålen längs den kroatiska kusten känd för dess natur och olika turistattraktioner. Staden Makarska är en trivsam badort med ett myllrande folkliv och nöjen. Utbudet av restauranger, butiker och barer är stort. Slå er ned på ett café och betrakta folklivet från den palmkantade strandpromenaden eller låt er imponeras av den mäktiga bergskedjan Biokovo och det klara havet. Med båt finns öarna Brac och Hvar inom räckhåll."

 

Den största anledningen till att jag åker utomlands är för att bli brun. jag får väl erkänna det att jag ÄR beroende av solen. Jag tycker att det är så himla fräscht att vara brun och ofta behöver man då inte ha så mycket smink för att inte se trött ut. Den här terminen har varit helt fantastisk på det sättet att vi haft så mycket eget arbete och då kunnat vistas mycket utomhus. tacksam är jag mycket med tanke på det jag skrev tidigare, att det förmodligen är nu det är fint väder, inte sen. Jag känner inte heller lika stor stress med det här att sola så mycket när jag vet att en veckas sol väntar.

Jag ska ju åka med Simpan som är en rastlös själ, vi kan sitta stilla på baksidan i en timme och sen kryper det i kroppen på honom. tyvärr har vi inget gym på hotellet, något som både jag och simpan ville ha, men vi ska nog kunna ordna det på något sätt, kanske på något närliggande ställe. annars får vi se till att hitta på andra saker så att killen inte dör av tristess :P

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen