Fullt ös i skolan idag igen. Våra tankar och förberedelser inför produktutveckling flödar. Imorgon sätter vi igång med experimenten.
Samtidigt är jag trött och slut och ett jullov är vad som står högst upp på min önskelista.
Fick sällskap av Camilla på gymet idag, rygg stod på schemat och vet ni vad, jag pumpade upp 95 kg i marklyft, 2 * 2 reps. Jag känner mig starkare än någonsin och min utveckling går bara framåt. Och tänk, idag var ändå dagen efter jobb på ackis. Det brukar vara mina sämst-dagar när allt går skit.
Mamma är här också så slängde ihop lite av vad jag hade hemma + lite inköpt och fick ihop en riktigt fin lax- och räkgryta på creme fraiche och saffran. mums.
Lax- och Räkgryta med saffran
2 port (622 kcal/port med 60 kokt sojabönspasta, 490 kcal/port endast med grönsaker)
1 gul lök
½ gul paprika
½ grön paprika
1 msk flytande becel
1 msk tomatpuré
saffran
130 gram laxfilé
40 gram skalade räkor
1 burk creme fraiche 8 %
svartpeppar
salt
chilikrydda
färsk hackad basilika
tilbehör:
120 gram kokt sojabönspasta
200 gram kokta harricot verts
200 gram kokt broccoli
100 gram kokta sojabönor
Gör såhär: Hacka lök och paprika och fräs i margarin i en panna. Häll i tomatpuré och saffran och rör om. Lägg i laxen delad i bitar och fräs så att den får lite yta. Häll i creme fraichen och låt den koka upp. Krydda efter behag. Skala räkorna och lägg i precis innan servering för att de inte ska bli sega. Servera till nykokt bönpasta eller endast kokta grönsaker.
