Krämig tomatsoppa toppad med räkor

hittade recept på soppor till de som äter 5:2-dieten kan laga på sina fastedagar. Alltså innehåller sopporna inte allt för mycket energi men startade igång tankeverksamheten hos mig. Lite ingredienser extra och tid för matlagning och jag hade en smarrig middag förra veckan. Det här är en räksoppa som jag serverade mina glutenfria sesambullar till.

Krämig tomatsoppa toppad med räkor


2 port (ca 435 kcal/port med glutenfria bullar)


1 gul lök
50 gram riven zucchini
50 gram riven morot
1 msk olivolja
1½ hönsbuljongtärning
6 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 dl matlagningsgrädde 4 %
Salt
Peppar
Arrowrot + vatten
140 gram skalade räkstjärtar


Gör såhär: Hacka lök och fräs den sedan i en kastrull tillsammans med riven morot och Zucchini. Häll sedan över Tomatpuré, vatten, kryddor och buljongtärning och låt puttra ihop. Häll sedan i matlagningsgrädden efter ca 10 minuter. Låt koka upp igen och tillsätt arrowrot utblandat i lite vatten om du önskar en fastare konsistens. Skala under tiden räkorna om de är köpta med skal. Häll upp soppan i tallrik och lägg en hög med räkor mitt i, toppa med lite klippt persilja. Servera ett gott bröd till, jag gjorde mina glutenfria bullar.

 

 

 

 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen