Simpans GI-lasagne

Sitter och väntar på att Simon ska bli klar, det är ofta så att det är han som väljer kläder in i det sista när vi ska iväg. Vi ska iväg till Öregrund och Båtveckan där för lite käk och lyssna på Eldkvarn.
Idag har det varit kasst väder. Vi har därför chillat med mysfrukost framför tv:n, gymmat ben, lagat supergod lunch bestående av abborre som simon fick upp i nät igår. Sen har vi även plockat massor av hallon så imorn ska jag göra hallonsylt.
Hittade på Receptet Simon använt när han lagat lasagnen här om dagen med näringsvärde/energivärde och hela rubbet. passar på att slänga upp det då den verkligen blev svingod. han hade lättkeso i i stället, 500 gram köttfärs 5% som smakar mer och bättre tycker vi, och ingen riven ost så energivärdet blir lite felaktigt men något sånär sant.
 
GI-lasagne
 

4 port (540 kcal/port)
 
400 gram nötfärs (vi använde 500 gram 5 %)
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk margarin
400 gram krossade tomater med basilika
2 msk tomatpuré
2 st grönsaks- och köttbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
500 gram keso med paprika (vi använde lätkeso och blandade i paprikakrydda)
1 dl urkärnade oliver
4 st fullkornslasagneplattor
2 dl riven gratängost (vi uteslöt det här)
 
gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. fräs i margarin i en stekpanna. bryn färsen i samma panna och häll sedan i tomatkross, puré, kryddor och buljongtärningar. låt såsen koka upp. häll i oliver och keso. varva sås och lasagneplattor i en smord ugnsfast form. grädda i mitten av ugneni ca 30 minuter.
servera med en grönsallad
 
 
Nu hoppas vi på sol och värme så att det blir en grym kväll i öret!
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen