Dagens konstaterande

är att jag springer långsammare när det är kallt. Det konstaterades genom att jag idag och igår sprungit exakt samma sträcka men med 1 hel minuts skillnad. Energidepåerna var lika mycket påfyllda - en stadig frukost. jag sprang vid samma tidpunkt runt 10.00-10.30. Idag var det plus 4 grader med lite regn, igår var det snarare minus 4 med blåst och snö. Kanske logiskt egentligen men gick in på internet och läste lite om det.
tydligen så blir man lika långsam av kyla som vid en het sommardag.
"-5 grader: 5% (+2½ min. på 10 km)" så mycket påverkar gradantalet, verkar ju stämma med min tidsskillnad.
sen så läste jag också att när det blåser så fokuserar kroppen på att värma upp det kalla luftlagret närmast huden som annars ska vara varmt. man förlorar mycket energi på det här och ju mer det blåser och ju sämre klädd man är, desto mer energi går åt. 
 
Det är min andra lediga dag den här veckan. så himla skönt med "lov". när man kan ströplugga lite hemifrån men mest syssla med roliga saker. igår passade jag på att hälsa på mamma och även mormor. körde bil i vinterrusket, vad är grejen med att det snöar nu i oktober liksom? sjukt läskigt att köra med sommardäck. Idag har jag mest myst runt här hos simpan för att invänta honom och åka och lyfta lite skrot. sjukt praktiskt med en pojkvän som gillar att gyma. Men ikväll blir det hemfärd till Uppis. seminarie med opponering väntar imorgon. sen ska vi vara en fokusgrupp och svara på lite frågor gällande marknadsföring på internet har jag för mig :P 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen