Tonfisk meatza

Dille på pizza - ja det kan man allt bra tro när vi åt en version i fredags och sedan en annan i söndags. Både var dock mycket mer näringsrika och kalorisnåla än ursprungsvarianten för vi gjorde nämligen en på blomkålsbotten i fredags och sedan denna meatzte - med köttig botten i söndags. Eller ja kött och kött, det är tonfisk i botten. Våga prova ni med vettja!
 
Tonfisk meatza toppad med oliver, keso, kronärtskocka och egenplockade kantareller
2 serveringar
 
Botten
2 burkar tonfisk i vatten
4 äggvitor
1/4 hackad röd lök
2 msk fiberhusk
valfria kryddor (vi hade paprika, svartpeppar, timjan, salt)
 
Tomatsås
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
oregano
1 vitlöksklyfta
 
Topping
1 burk kronärtskockor
1 stor näve blötlagda kantareller
några skivor rödlök
200 g mixad lättkeso
4 oliver delade på mitten
2 msk riven ost 12%
2 msk riven ost parmesan
 
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Mixa ihop degen i en mixer och låt sätta sig lite. Pensla ut 1 tsk olja per pizza på en plåt. Bred ut smeten på två och sätt in i ugnen i 10-15 minuter, tills botten börjat få yta. Pensla på tomatsåsen och fördela sedan toppingen över dem, börja med ett lager ost och avsluta med ett lager ost. klicka ut keson i små högar likt mozzarella ost. Kör i ugnen 5-7 minuter till, tills osten börjat få färg. Strö lite oregano över, torkad eller färsk, och servera ihop med min sockerfria sallad.
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen