Diet-pizza på Blomkålsbotten

Har sett flera LCHF-recept cirkulera runt på nätet med ersättning till pizzarecept men som oftast dryper i fett. När jag var inne på Susannas hemsida hittade jag ett lite magrare recept som jag blev sugen på att prova. Med lite justeringar så blev det toppen. Det blev himmelskt gott och kan, till skillnad från några ersättningsrecept, liknas i godhet med originalet. - ett sjukt stort kaloriöverskott då.
enjoy!
 
Diet-pizza på Blomkålsbotten med lufttorkad skinka, kantareller, rödlök och parmesan
 

1 port (461 kcal)
 
200g rå blomkål
2 äggvitor
1,5 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Valfria kryddor: rosmarin, lökpulver, örtsalt, peppar
1 msk olivolja
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 220C. Mixa den råa blomkålen i en matberedare tills den nästan blir mosig/grynig.
 
 
 
Ta ut blomkålen och lägg den på en tallrik och kör i ca 2-4 minuter i micron på full effekt. Ta ut och lägg i handduk och låt det svalna lite. Pressa sedan ur all vätska du kan genom handduken (blir väldigt varmt om du inte låtit det svalna). 
 
 
 
 
 
Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan över smeten på en bakplåt som du lagt ett oljat/smort bakplåtspapper på. 
 
 
 
Bred ut smeten till en rund form, ca 0,3 cm tjock. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
 
 
 
uppepå:
(jag valde att ha)
½ msk tomatpuré
½ msk tomatsalsa
oregano
 
 
 
35 gram lufttorkad skinka
20 gram skivad rödlök
80 gram egenplockade förvälda kantareller
15 gram riven mager ost 12%
15 gram riven parmesanost
dekorerade med timjankvistar
 
 
gör såhär: stek kantarellerna i lite margarin. skiva rödlöken och parmaskinkan i önskad storlek. riv osten. efter att botten varit i ugnen i 20-25 minuter tar du ut den och brer tomatsåsen på, strö sedan osten över. lägg på ingredienserna och avsluta med riven parmesan. kör i ugnen i 15 minuter till.
 
 
 
 
och efter 15 minuter. voila!
 
 
här med min hemmagjorda pizzasallad som blev utan tillsatt socker den här veckan.
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen